Industrikoncernen är en "dold pärla" – Värderingen dock för hög
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Industrikoncernen är en "dold pärla" – Värderingen dock för hög

Industrikoncernen

Momentum Group, en frekvent företagsuppköpare, har haft ett imponerande framgångsrikt år på börsen, enligt en analys av Placera. Trots att aktien anses vara högt värderad i jämförelse med konkurrenter som Lagercrantz och Indutrade, ser Placera Momentum Group som en dold pärla med potential för god avkastning på lång sikt, men varnar samtidigt för potentiella risker.

Momentum Groups aktie handlas för närvarande till p/e 32 och ev/ebita 25, baserat på prognoser för innevarande år. Under 2024 förväntas dessa siffror sjunka till p/e 28 och ev/ebita 21, vilket fortfarande innebär en högre värdering än för jämförbara företag som Lagercrantz och Indutrade.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En dold pärla med risker

Placera beskriver Momentum Group som en "dold pärla" inom sektorn. De tror att företagets aktie har potential att ge en attraktiv avkastning på lång sikt. Dock finns det risker kopplade till aktiens höga värdering, och analyshuset uttrycker oro över hur eventuella ekonomiska nedgångar kan påverka företaget. "Vi avvaktar och hoppas på att kunna köpa in oss till en lägre kurs", skriver Placera i sin analys.

Analysen understryker betydelsen av en noggrann värdering och riskbedömning innan investering i aktier, särskilt i företag som Momentum Group som för närvarande värderas högt på börsen.

Om Momentum Group

Momentum Group är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 2783st ägare hos Avanza samt 484st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Momentum Group är en industrikoncern. Inom koncernen återfinns ett brett fokus mot tillhandahållandet av industrikomponenter, industriservice och andra relaterade tjänster inom industrisektorn. Produkterna används exempelvis för produktionsutrustning inom områdena lagring, tätning, transmission, hydraulik och industrigummi. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Indutrade

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt