Industrivärden avstår från nya investeringar i Ericsson
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Industrivärden avstår från nya investeringar i Ericsson

Industrivärden

Investmentbolaget Industrivärden har meddelat att de avstår från ytterligare investeringar i Ericsson på grund av bristande värdeskapande. Detta framgår av en intervju med bolagets ordförande Fredrik Lundberg i Dagens industri.

  • Industrivärden ser inte tillräckligt värdeskapande i Ericsson.
  • Ericsson är det enda innehavet där Industrivärden inte köpt fler aktier på fem år.
  • Investor har däremot ökat sina investeringar i Ericsson nyligen.

Industrivärdens syn på Ericsson

Industrivärdens ordförande Fredrik Lundberg berättar i en intervju med Dagens industri att bolaget valt att inte investera mer i Ericsson eftersom de inte ser ett bra framtida värdeskapande. "Låt oss hoppas att det blir det framöver, men än så länge har det ju inte varit det om vi tittar på kursutvecklingen", säger Lundberg.

På frågan om Industrivärden inte längre har något intresse i Ericsson, förtydligar Lundberg att intresset finns kvar men att de inte planerar att köpa fler aktier. "Och det har ju, som jag sa nyss, varit ett riktigt beslut så här långt. Sedan får vi väl se vad som händer framöver och hur vi agerar. Det är inget som vi talar om i förväg", tillägger han.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Investeringsstrategi och jämförelser

Industrivärden har under de senaste fem åren investerat drygt 17 miljarder kronor i sina olika innehav. Av dessa investeringar är Ericsson det enda innehavet där bolaget inte köpt en enda aktie under perioden. Detta står i kontrast till Ericssons storägare Investor, som nyligen har ökat sitt innehav i bolaget med aktieköp värda omkring 2,8 miljarder kronor.

Vi på Börskollen noterar att Industrivärdens största ägare är Lundbergs, som kontrolleras av Fredrik Lundberg. Detta kan ge en extra dimension till förståelsen av bolagets investeringsbeslut och strategier. Det återstår att se hur Industrivärden kommer att agera framöver och vilka nya investeringsmöjligheter de kan komma att prioritera.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Industrivärden

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt