IPO-nytt: Så gick veckans premiärer, Doktor.se skjuter upp sin notering & Rihannas modeföretag på väg till börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: Så gick veckans premiärer, Doktor.se skjuter upp sin notering & Rihannas modeföretag på väg till börsen

IPO-nytt:

Under veckan har vi sett premiärnoteringar för Hubbster och Beammwave – vi summerar utfallet! Nätläkaren Doktor.se skjuter upp sin notering, men vi har flera andra spännande bolag på väg mot börsen – bland annat artisten Rihannas underklädesföretag Savage X Fenty.

Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Läs mer: I  förra veckans "IPO-nytt" läser du fler nyheter om börsaktuella bolag!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2022

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2022 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPAC-bolag.

Doktor.se skjuter upp sin notering


Nätläkaren Doktor.se skjuter upp sin notering på grund av det tuffa marknadsklimatet som varit sedan årsskiftet, i kombination med Rysslands invasion av Ukraina. Det uppger bolagets vd Martin Lindman till Dagens industri.

Planen var att nyintroduktionen på Stockholmsbörsens huvudlista skulle ske under det första kvartalet i år. Bolaget har ingen ny tidsplan i dagsläget och känner sig inte stressade att skynda sig ut på en orolig marknad.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Doktor.se.

Nosiums portföljbolag Green Apps Technologies siktar på notering under hösten 2022

Investeringsbolaget Nosiums portföljbolag Green Apps Technologies avger en verksamhetsuppdatering och planer för 2022, enligt ett pressmeddelande.

Arbetet med bolagets kommande föreläsningsplattform Green Life Talk fortsätter och lanseringen planeras till hösten 2022. Bolaget planerar att lansera flera nya utbildningar under året. Nästa nya utbildning avses lanseras under maj 2022. Bolaget fortsätter föra dialoger om ytterligare förvärv.

Green Apps tog flera strategiska steg under 2021 inför att genomföra en notering under 2022. Ett av dessa steg var att göra bolaget publikt och inleda en Euroclear-registrering som färdigställdes under slutet av 2021.

Bolaget planerar fortsatt inför en notering och arbetet med val av emissionsinstitut, legal rådgivare och finansiell rådgivare planeras vara klart senast i maj 2022 med en indikativ plan om att genomföra en spridningsemission och notering under hösten 2022.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Green Apps.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag

Hubbster föll kraftigt i premiärhandeln på Nordic SME

Mjukvarubolaget Hubbster började den 10 mars att handlas på Nordic SME. Nyintroduktion tecknades till 15,9 miljoner kronor, motsvarande 80,5 procent av det erbjudna antalet aktier. Anmälningstiden i erbjudandet förlängdes två gånger. Erbjudandet omfattades till 66,0 procent av teckningsåtaganden.

Teckningskursen var 23,40 kronor för en unit. Varje unit består av tre aktier och två vederlagsfria teckningsoptioner TO 1, vilket innebär att teckningskursen motsvarar 7,80 kronor per aktie.

Hubbster har som mål att, via en kombination av organisk tillväxt och förvärv, inom tre år bli det globalt ledande verktyget för att driva igenom förändringsarbete i stora organisationer.

Aktien stängde första handelsdagen till kursen 2,90 kronor vilket motsvarar en kursnedgång på ca 63 procent. Kursen har därefter hämtat sig något och handlas i skrivande stund till 3,11 kronor senast betalt.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Hubbster.

Beammwave faller också kraftigt i premiärhandeln på First North


Antennteknikbolaget Beammwave började i dag den 11 mars att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Beammwave utvecklar en antennteknik som digitalt kan rikta signalen, vilket kraftigt ökar kapaciteten.

Erbjudandet att teckna aktier tecknades till 98 procent och blev därmed nästan fulltecknad. Bolaget tillfördes 58,8 miljoner kronor före emissionskostnader och fick 600 nya aktieägare.

Bolaget emitterade units till en teckningskurs på 15,85 kronor per unit. En unit består av en B-aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Teckningskursen motsvarar därmed 15,85 kronor per aktie.

Aktien handlas i skrivande stund till kursen 12,0 kronor vilket motsvarar en kursnedgång på ca 24 procent (om man adderar värdet på den teckningsoptionen motsvarar nedgången ca 21 procent).

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Beammwave.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Rihannas modeföretag på väg till börsen - kan värderas till 3 miljarder dollar

Artisten Rihanna, som numera även är modeentreprenör, arbetar tillsammans med rådgivare mot en börsnotering som skulle kunna värdera hennes underklädesföretag Savage X Fenty till omkring tre miljarder dollar. Det rapporterar Bloomberg News som hänvisar till källor.

En börsnotering hade kunnat äga rum redan i år, och bolaget arbetar just nu med aktörer som Goldman Sachs och Morgan Stanley ur ett förberedande syfte. Tidigare i år tog Savage X Fenty in ungefär 125 miljoner dollar i en finansieringsrunda.


Rihannas affärsinnehav omfattar även sminkföretaget Fenty Beauty, som tillsammans med Savage X Fenty syftar till att tillhandhålla produkter till konsumenter som "ofta förbises av traditionella varumärken", genom bland annat större storlekar på underkläder.

Savage X Fenty bedriver fysiska butiker i bland annat Culver City, Kalifornien, och Las Vegas i USA.

Inget beslut om en börsintroduktion förklaras ännu vara fattat.

Läs hela nyheten.

Intel-ägda Mobileye har ansökt konfidentiellt om börsnotering i USA

Halvledarjätten Intels enhet inom självkörande bilar, Mobileye, har lämnat in en konfidentiell ansökan om en börsnotering i USA. Det rapporterar Reuters och Bloomberg News.

Intel förvärvade det israeliska bolaget 2017 för 15 miljarder dollar.  I slutet av förra året uppgav källor till Wall Street Journal att Intel planerade en avknoppning och notering av Mobileye. Enligt uppgifterna vid tillfället sades värderingen kunna bli över 50 miljarder dollar.

Läs hela nyheten.

Indiska Swiggy har valt banker inför IPO

Indiska matleveransbolaget Swiggy har anlitat banker inför en notering som kan inbringa bolaget upp till 1 miljard dollar. Det uppger källor till The Economic Times, men Swiggy har avböjt att kommentera noteringsuppgifterna.

JP Morgan och Icici Securities har fått uppdraget att ta bolaget till börsen. Swiggy kommer erbjuda cirka 10 procent av aktierna till allmänheten.

Swiggy har tidigare ackumulerat kapital genom finansieringsrundor. Den senaste i januari värderade bolaget till 10,7 miljarder dollar. Bland bolagets uppbackare finns japanska techinvesteraren Softbank.

Läs hela nyheten.

Ant Groups börsnoteringsplaner fortfarande på is

Under 2020 avbröts Ant Groups börsnoteringsplaner av kinesiska tillsynsmyndigheter. Frågan man ställde sig då var hur länge det skulle dröja innan planerna kunde tas i bruk igen.

Svaret är fortfarande oklart. Enligt bankirer som talat med bolaget om en möjlig notering på Hongkongbörsen under andra halvan av 2022 eller början av 2023 säger att en börsnotering inte övervägs nu i ljuset av Pekings fortsatta tillslag mot tekniksektorn.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien BeammWave

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt