IPO-nytt: Sexleksaksbolaget Purefun mot börsen & AFV om Lyckegård, Newbury och Hubbster – teckna eller avstå?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: Sexleksaksbolaget Purefun mot börsen & AFV om Lyckegård, Newbury och Hubbster – teckna eller avstå?

IPO-nytt:

Tidningen Affärsvärlden har granskat tre aktuellt IPOs – ska man teckna eller avstå? Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Läs mer: I  förra veckans "IPO-nytt" läser du fler nyheter om börsaktuella bolag!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2022

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2022 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPAC-bolag.

Purefun Group genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 14 februari


Purefun Group genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 14 februari. Anmälningstiden löper från 27 januari till 10 februari. Teckningskursen är 25 kronor per aktie.

E-handelsbolaget Purefun Group är verksamt på den nordiska e-handelsmarknaden inom främst segmentet vuxenleksaker och driver e-handelsplattformen Vuxen. Ett annat segment som Bolaget är verksamt på är det för djurprodukter. Bolaget driver e-handelsplattformen Doggie som är en återförsäljare av hundprodukter.

Säljande aktieägare är Money Never Sleeps Holding, som kontrolleras i sin helhet av Purefun Groups grundare Michael samt Catharina Ahlén. Bolaget värderas till 250 miljoner kronor.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Purefun.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag

Affärsvärlden ger tummen ned för noteringsaktuella Hubbster – ser flera varningsflaggor

Mjukvarubolaget Hubbsters planer är stora. Bolaget vill med sin SaaS-tjänst hjälpa företag att driva igenom sina strategier. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

"Hubbsters ambitioner är mycket stora. I sin nuvarande form är Hubbster relativt nybildat och bolaget har mycket att bevisa för att leva upp till sin värdering. Stora etablerade namn bland kunderna ger viss trovärdighet till satsningen. Afv känner sig dock inte lockade att teckna. Rådande börsklimat är inte heller bra för högt värderade tillväxtbolag. Sammanfattningsvis landar vi i en tvåa som tärningsbetyg", skriver Affärsvärlden i sin slutsats. En tvåa i betyg för förhoppningsbolag ska översättas till ett säljråd.

Hubbster meddelar förlängd teckningsperiod inför stundande notering
Styrelsen för mjukvarubolaget Hubbster har beslutat om att teckningsperioden för den nyemission av aktier och teckningsoptioner bolaget ämnar göra inför sin börsnotering förlängs till den 11 februari. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen förklaras vara att fler investerare ska kunna ta del av den information kring erbjudandet och bolagets verksamhet som finns.

Planerad första dag för handel av aktien är den 23 februari på NGM Nordic.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Hubbster.

Affärsvärlden stannar vid ett neutralt råd för noteringsaktuella Newbury Pharmaceuticals


Newbury Pharmaceuticals är ett nystartat läkemedelsbolag som ska sälja licensierade produkter i Skandinavien. Grundaren har tidigare startat Bluefish som idag har 400 miljoner kronor i omsättning. Det skriver Affärsvärlden i en analys.

Tidningen hittar inga varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner.  Det noterade bolag som påminner mest om Newbury är EQL Pharma.

"Prislappen på bolaget, 250 miljoner kronor inklusive kassan, är inte direkt låg. EQL marknadsvärde var alltså kring 450 miljoner kronor innan deras påpassliga satsning på covid-självtest satte fart på aktien. Då hade EQL kämpat i mer än 10 år för att nå 70 miljoner kronor i omsättning. Newbury behöver vara snabbare än så för att aktien ska bli bra att teckna. Affärsvärlden vill inte direkt avråda men stannar vid ett neutralt råd", skriver tidningen i sin slutsats.

Bolagets nyintroduktion blev övertecknad
Newbury Pharmaceuticals nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market tecknades till 127 procent och erbjudandet blev därmed övertecknat. Aktien kommer att börja handlas den 4 februari.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Newbury Pharmaceuticals.

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Lyckegård

Lyckegård vill med sina jordbruksmaskiner för ekologiskt jordbruk bli ledande i norra Europa. Aktien ska nu noteras på First North. Det skriver Affärsvärlden i en analys.

Aktien ska börja handlas den 21 februari. Teckningskursen är 5,95 kronor per aktie. Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 27 procent i aktien.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om hög emissionskostnad, bolaget betalar 5 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 16,0 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om en storaffär som genomförs nära inför noteringen.

"Lyckegård är ett ambitiöst bolag och har hittat en intressant nisch. Kanske kan bolaget bli en ESG-vinnare. Lyckas de vända till vinst och fullfölja sina långsiktiga planer blir det en bra aktie. Vi stannar dock i ett neutralt råd här och nu", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Bonusvideo från Finwire TV.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Lyckegård.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Soundtrack Your Brand siktar på en börsnotering i USA 2023


Soundtrack Your Brand Sweden, som ursprungligen hette Spotify For Business och är uppbackad av musikströmningstjänsten Spotify, siktar på en börsnotering i USA 2023.

"Det är lätt att förklara affärsmodellen för marknaden. Vi är affärsversionen av Spotify", säger vd Ola Sars i en intervju med Bloomberg News.

Soundtracks standardtjänst kostar 50 dollar per månad, vilket är betydligt högre än kostnaden för de flesta motsvarande konsumenttjänster.

Bolaget har utöver Spotify även Fuel Venture Capital, Balderton Capital, Telia och H&M:s ägarfamilj Persson i ägarlistan.

Soundtrack förväntar sig att genomföra ytterligare en ny finansieringsrunda under de kommande kvartalen inför den planerade börsnoteringen i USA.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Soundtrack Your Brand.

Tesla-leverantören LG Energy Solution rusade i efterlängtad börsnotering

Sydkoreanska batteritillverkaren, tillika Teslaleverantören, LG Energy Solution rusade runt 100 procent vid dagens börsdebut för att därefter stänga på en uppgång om 68,3 procent.

Det motsvarar en historisk börsnotering och gör att bolaget blir näst största bolaget i sydkoreanska Kospi-indexet med bara Samsung Electronics före.

Både utländska investerare och småsparare rusade för att sälja aktierna efter den initiala uppgången vilket fick flera lokala mäklarhus att temporärt stänga ned, skriver Nikkei Asia.

Planer om att börsnotera LG Energy Solution började smidas redan under hösten 2020 och noteringen har varit efterlängtad av många. Tidigare moderbolaget LG Chem, som knoppat av bolaget, äger 81,8 procent.

Batteritillverkaren är näst största leverantören av elbilsbatterier globalt och har en marknadsandel om 23,8 procent.

Läs hela nyheten.

Kinesiska fintechbolaget Pingpong överväger notering i Hongkong - vill resa 1 miljard dollar

Kinesiska fintech- tillika startup-bolaget Pingpong överväger att notera sig i Hongkong och i samband med det ta in upp till 1 miljard dollar. Det uppger initierade personer till Bloomberg News.

Betalningsföretaget samarbetar med rådgivare och en notering kan ske under året, enligt källorna. Tidigare ska bolaget ha övervägt en notering i fastlandskina.

Pingpong grundades 2015 och samlar in betalningar för kinesiska exportörer som säljer via tjänster som till exempel Amazon och Shopify.

Läs hela nyheten.

Norskt olje- och naturgasbolag till Olsobörsen

Olje- och gasbolaget Vår Energi avser att ansöka om en notering på Oslobörsen.

Bolaget har varit aktiva på den norska kontinentalsockeln i över 50 år och är en av de största oberoende operatörerna. Produktionen är 247 000 fat per dag, varav gas står för 37 procent. Bolaget är näst störst på export av naturgas upphämtad på sockeln.

Under årets senaste nio månader har ebitda-resultatet varit 2,7 miljarder dollar och det fria kassaflödet 1,6 miljarder dollar. Vår Energi siktar på att öka produktionen till 350 000 fat per dag 2025. Kreditbetyget är investment grade. Italienska energijätten Eni och HitecVision är storägare och kommer båda att sälja aktier i samband med den eventuella noteringen.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt