Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "13 aktier att köpa inför 2023 enligt experter - Di"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "13 aktier att köpa inför 2023 enligt experter - Di" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. 13 aktier att köpa inför 2023 enligt experter - Di

Flera analytiker spår en fortsatt turbulent tid på börsen nästa år. Dagens industri har pratat med två experter som pekar ut totalt 13 aktier att köpa inför 2023. DNB:s aktiemäklare Anders Rudolfsson ser..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Ålandsbanken pekar ut nästa års vinnare

I dagens morgonbrev lyfter Ålandsbanken fram en rad aktier som de tror blir vinnare under 2023.  Först ut är tyska konglomeratbjässen Siemens. Banken pekar på att bolaget är attraktivt värderat och att det gynnas..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Mips,..

3. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Mips, Electrolux och Samhällsbyggnadsbolag. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Evolution och Kindred med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 23 december. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Erik Penser Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Di plockar ut aktier med chans till revansch under 2023

Dagens industris Jonathan Axelsson har i en färsk analys plockat fram fyra bolag som gått tungt den senaste tiden, men som spås utvecklas bättre under 2023.  Essity, Securitas, Alimak och Lindab förväntas enligt..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Lista: Dagens insynsaffärer - Flera Humble-chefer har ökat sina innehav under dagen

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 23 december finner vi bland annat "Flera Humble-chefer har ökat sina innehav under dagen" och "Musk avser inte sälja fler..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Lista: Bolagsbjässarna som kan ge mest utdelningar

De flesta av bolagen tros höja utdelningen där snittet ligger på 7 %..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos..

8. Veckans 7 mest sedda börsvideos –"Jan Emanuels bästa aktie" toppar

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "Jan Emanuels bästa aktie" av Nordnet intar förstaplatsen som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Inflationen i USA sjönk mindre än väntat

Inflationen i USA sjönk mindre än väntat. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Hernhag: Aktierna som kan bli vinnare 2023

Hernhag: Aktierna som kan bli vinnare 2023. Och tre investmentbolag för riskbenägna..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Höjda utdelningar ger nytt slagläge för energisektorn

Aktiestrategen tror att aktierna har mer att ge efter årets kraftiga uppgång..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. "Förtroendet för Ilija Batljans SBB fortfarande skyhögt"

Utdelningsaktier, råvaror, globalfonder och USA. De har varit spararnas recept för att ta sig igenom det dystra 2022 helskinnade. Här är spararnas favoriter under börsåret...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inleder veckans sista dag med stigande kurser. På First North faller Aegirbio efter att Nasdaq meddelat att man kan..

13. Vinnare & Förlorare - Aegirbio faller på risk om avnotering

Stockholmsbörsen inleder veckans sista dag med stigande kurser. På First North faller Aegirbio efter att Nasdaq meddelat att man kan avnotera bolaget.   Efter 30 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,45 procent..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Större risk för nyemission än bud i Humble - Di

Efter gårdagens pressmeddelande om det uteblivna budet på foodtechbolaget Humble menar Dagens industris analytiker Mikael Olsson att investerare nu istället bör hålla koll på en eventuell nyemission från..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Ekonomin tuffar på i USA – bådar illa för börsen

Ekonomin fortsätter relativt starkt i USA och det bådar illa för börsen sedan Fed ser ut att fortsätta med räntehöjningarna nästa år. Trots att inflationen har sjunkit en del i USA på sistone så fortsätter..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt