Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Affärsvärlden botaniserar bland preferens- och D-aktier, ger två köpråd och fyra säljråd"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Affärsvärlden botaniserar bland preferens- och D-aktier, ger två köpråd och fyra säljråd" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Tesla och Tele2 med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Affärsvärlden botaniserar bland preferens- och D-aktier, ger två köpråd och fyra säljråd

Affärsvärlden bedömer att risken är att 2023 blir året då vi kommer se ett antal spektakulära utdelningshaverier bland preferens- och D-aktierna på börsen. Tidningen pekar ut ett antal säljkandidater, men..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Lista: 19 aktier med köpstämpel från banken

Swedbanks favoriter på Stockholmsbörsen just nu..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 20 december. Några..

3. Dagens aktierekommendationer – Tesla och Tele2 med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 20 december. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Fubon Securities..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Banksektorn står emot börsnedgång

Stockholmsbörsen är på väg att gå mot ännu en dyster handelsdag. Mot strömmen går banksektorn...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Vaccinbolaget rusar efter nya resultat

Aktien lyfter cirka 140 % på beskedet..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

6. Tokyobörsen rasar efter räntebesked

Tokyobörsen rasar efter räntebesked. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

7. Lista: Dagens insynsaffärer - ABB äger 5 procent av aktierna i bolaget

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 20 december finner vi bland annat "ABB äger 5 procent av aktierna i bolaget" och "Enquests vd Amjad Bseisu köper aktier för..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

"Det mest pessimistiska vi har sett sedan finanskrisen 2008 och 2009"..

8. Förmögna investerare spår börsfall under 2023

"Det mest pessimistiska vi har sett sedan finanskrisen 2008 och 2009"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Nästa räntesmäll: Föreningar kan tvingas höja avgifter med 50%

Nästa räntesmäll: Föreningar kan tvingas höja avgifter med 50%. Det är inte bara räntekostnaderna som rusar för hushållen...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

10. Stjärnförvaltaren: Sex undervärderade aktier

Hedgefonden som han förvaltar har ökat med över 39 procent (till och med november) och nu bjuder fondgurun på sex aktier som han betecknar som ”undervärderade”. Hedgefondförvaltaren Charles Lemonides, som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Flera analytiker sänker sina riktkurser för Tesla

Flera analytiker har på tisdagen valt att sänka sina riktkurser för elbilstillverkaren Tesla.  Daiwa sänker sin riktkurs för Tesla till 177 dollar (240), enligt Investing.   "Vi fortsätter att se positivt på..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Vinnare & Förlorare - Beowulf tappar på besked om företrädesemission

Stockholmsbörsen inleder tisdagen med en tydlig nedgång. Beowulf finns bland förlorarna efter att bolaget aviserat sina avsikter om att ta in nytt kapital.  Efter 30 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,01..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Den ryska oligarken Oleg Deripaska har kallat kriget i Ukraina för galenskap, nu har rysk domstol beordrat att hans lyxhotell i Sotji ska..

13. Rysk domstol beslagtar oligarks lyxhotell

Den ryska oligarken Oleg Deripaska har kallat kriget i Ukraina för galenskap, nu har rysk domstol beordrat att hans lyxhotell i Sotji ska beslagtas. Oleg Deripaska är en av få ryska oligarker som har kritiserat den..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Proffsen tipsar: Så ska du positionera dig 2023

”Mer taktiskt tycker vi att försiktighet och defensiv positionering på kort sikt är vettigt”, säger en av analytikerna som intervjuas av  Bloomberg inför 2023. Ross Mayfield, investeringsstrategianalytiker på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Wallenberg gör ny investering

FAM, som ägs av de tre största Wallenbergstiftelserna, förvärvar 10 procent av Novaregruppens moderbolag...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt