Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Affärsvärlden ger ett neutralt råd för SBB"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Affärsvärlden ger ett neutralt råd för SBB" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – KnowIT och Stillfront med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Affärsvärlden ger ett neutralt råd för SBB

Det är uppenbart att fastighetsbolaget SBB och Ilija Batljan är hårt pressade men det är problematiskt när det inte längre tycks gå att lita på till synes helt tvärsäkra uttalanden från vd, skriver..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Aktien har rusat på börsen  - men analytikern tvekar

Aktien rusade på rapport och är uppe 30% på en månad - men mycket talar emot..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 4 maj. Några av de..

3. Dagens aktierekommendationer – KnowIT och Stillfront med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 4 maj. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: ABG Sundal Collier..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - stora rörelser i flera rapportbolag

Stockholmsbörsen inleder torsdagen med att handlas nedåt. Det är en del större rörelser i rapporterande bolag och bland annat Netel faller tungt efter att ha släppt en rapport som visade lägre vinst.  Efter 32..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Bonesupport, Atlas Copco och Indutrade på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av sju svenska och tre finska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Aktien faller på börsen  i spåren av rapport

Aktien har fallit nästan 30% på ett år - banken sänker sin rekommendation..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

7. Nu kommer nästa elstöd, och så lite får man

Elstödet för de dyraste elräkningarna, som inträffade under vintermånaderna 2022-2023, är på väg att betalas ut. Så här räknar man ut vad det blir. Nu kommer steg två för hushållens elstöd. Det skriver..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 4 maj finner vi bland annat "Sivers..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Sivers Semiconductors vd Anders Storm köper aktier för knappt 0,3 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 4 maj finner vi bland annat "Sivers Semiconductors vd Anders Storm köper aktier för knappt 0,3 miljoner kronor" och "Atlas..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Jocke och Jonna överklagade – då blev skattesmällen ännu större

Jocke och Jonna överklagade – då blev skattesmällen ännu större. Youtube-parets miljonnota har vuxit...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

10. Nedåt på börsen – ny bottenkänning för Volvo

Stockholmsbörsen sjönk i linje med ledande Europabörser under torsdagens handel. Biltillverkaren Volvo Cars aktie fortsatte dala till en ny bottennivå efter beskedet att bolaget ska skära i personalstyrkan...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Momentumaktier - Dessa åtta aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på åtta nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Byggbolagets resultat rasar  under det första kvartalet

Även omsättningen kom in sämre än väntat..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Storbanken upprepar köprekommendation för kurskollapsat bolag..

13. Här är torsdagens aktierekar

Storbanken upprepar köprekommendation för kurskollapsat bolag..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Felaktigt datum för SBB-utdelning hos populära nätmäklare

Fastighetsbolaget SBB, har vanligtvis avstämningsdagar för utdelning till A- och B-aktieägare den sista vardagen varje kalendermånad. Men på grund av att årsstämman hölls den sista vardagen i april, föreslog..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

15. Peabs rörelseförlust landar på 156 miljoner - orderingången dyker

Byggbolaget Peab redovisar ökande omsättning i första kvartalet 2023 jämfört med samma period året innan...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABG Sundal Collier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.