Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Aktien får köpstämpel - efter stora rapportraset"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Aktien får köpstämpel - efter stora rapportraset" som skrevs av Aktiespararna eller "Veckans TA – Boliden & Orrön Energy" av Finanstid – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Aktien får köpstämpel - efter stora rapportraset

Tidningen Börsveckan ser köpläge i småspararfavoriten..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

2. Fem köptips från Börsveckan

Och två aktier du kan strunta i..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Veckans TA – v45 2022-11-07 I detta avsnitt av Veckans TA tittar vi närmare på två aktier som har gått starkt under de senaste..

3. Veckans TA – Boliden & Orrön Energy

Veckans TA – v45 2022-11-07 I detta avsnitt av Veckans TA tittar vi närmare på två aktier som har gått starkt under de senaste handelsdagarna. Först tittar vi på den tekniska biten för Boliden och sedan på..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

4. Dagens aktierekommendationer – Vicore Pharma och SEB med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 7 november. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: DNB höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Börsveckan ger köpråd för Ericsson, Vitrolife, Studsvik, Europris, Allgio och Rovio

Börsveckan ger köpråd för Ericsson, Vitrolife, Studsvik, Europris, Allgio och Rovio i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Beijer Electronics och Mentice.  Telekomleverantören Ericsson har..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Philip Morris fullföljer budet på Swedish Match

Indexen på Stockholmsbörsen inleder den nya veckan med avvikande rörelser. Storbolagsindexet OMXS30 handlas ned något medan det bredare OMXSPI går i sidled. Under morgonen meddelade Philip Morris att man..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Förvaltare: SBB sätter blankarna i klistret - denna trend får vi se mer av

Förvaltare: SBB sätter blankarna i klistret - denna trend får vi se mer av. SBB ska knoppa av sina bostäder i ett nytt börsbolag...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Fastighetsbolaget Castellum är nu väldigt billig hur man än räknar menar Dagens industri och tycker att det är dags att köpa aktien...

8. Marknaden oroar sig för mycket, köp Castellum med rabatt - Di

Fastighetsbolaget Castellum är nu väldigt billig hur man än räknar menar Dagens industri och tycker att det är dags att köpa aktien. "Marknaden oroar sig för mycket för Castellum när den har halverat aktien i..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Historiskt hög utbetalning för Unibet i USA

Bettingbolaget Kindred, har med sitt varumärke Unibet, betalat ut ett historiskt högt vad i USA. Det framgår av ett pressmeddelande. Den amerikanska entreprenören Jim McIngvale satsade 1,05 miljoner dollar på att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Affärsvärlden: Inte uppenbart billigt med fastighetsaktier, Balder, Corem och John Mattson högst belånade

Flertalet av de största fastighetsbolagen handlas till substansrabatter runt 50 procent. Det låter ju som rea. Eller så är det börsen som har rätt? Det frågar sig Affärsvärldens chefredaktör Peter Benson i en..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Dr Doom målar upp dyster världsbild

Enligt Wall Streets Dr Doom är det en dyster världsbild framöver som gäller. Han radar upp några problem som världen står inför i vad han kallar ”megahot”. Det är inte första gången Nouriel Roubini, eller..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Flera fonder har ökat i Sinch

För vissa handlar det om mer än en dubblering - storägare i EQT har dykt upp på Sinch ägarlista..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För två veckor sedan gick Fuud i konkurs och Ola Lauritzson blev den stora förloraren. Men nu tar han en snabb revansch, kan Breakit..

13. Konkursen blev en käftsmäll – men nu köper GI-profeten tillbaka sin baby

För två veckor sedan gick Fuud i konkurs och Ola Lauritzson blev den stora förloraren. Men nu tar han en snabb revansch, kan Breakit avslöja...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

14. Landeborn utesluter inte tomterally

Landeborn utesluter inte tomterally..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

15. Hernhag: Konkurrens lyfter din aktieportfölj

Hernhag: Konkurrens lyfter din aktieportfölj. Låt bara de bästa investeringarna bli kvar..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt