Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Börsen stängde veckan på minus" av SVD Näringsliv – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Scandic Hotels och Electrolux. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – FLSmidth & Co. och GN Store Nord med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 19 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Danske Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen stängde veckan med röda siffror. Det breda OMXS-indexet backade 1,7 procent under fredagens handel...

3. Börsen stängde veckan på minus

Stockholmsbörsen stängde veckan med röda siffror. Det breda OMXS-indexet backade 1,7 procent under fredagens handel...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

4. Hernhag: En svensk utdelningstrippel för långsiktiga

Hernhag: En svensk utdelningstrippel för långsiktiga. Och aktierna han undviker..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Vem äger egentligen "Sagan om ringen" nu?

Svenska Embracers uppköp av rättigheterna kring ”Sagan om ringen” har väckt stor internationell uppmärksamhet. Men det är ett köp med många ”men”, och rättigheterna kring Tolkiens verk är en härva...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

6. Börsveteran spår slut på börsrallyt

Det är 75 procent risk att börsrallyt är över, enligt en börsveteran som uttalar sig i CNBC:s ”Squawk Box Europe”.  David Roche, chef för analysföretaget Independent Strategy, låter sig inte övertygas av..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Alla Affärsvärldens analyser vecka 33

Analyser av Afry, Humble, Balco, RevolutionRace, Karo Pharma, Admicom, Storskogen, Flexqube, Gullberg  Jansson, Haldex och Fortnox samt Afv-portföljen, Investeraren, Råduppföljning, Nytt poddavsnitt och..

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

8. Aktiechefen spår nya börsnedgångar

Ser en nedpressad börsjätte som köpvärd..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Här har lönerna ökat mest

Den totala lönesumman i Sverige uppgick till 555 miljarder kronor, en ökning med 7,1 procent jämfört med samma period förra året...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

10. Dieselpriset stiger kraftigt

Dieselpriset stiger kraftigt. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Mikael Damberg till motattack: Ekonomerna har fel

Två tunga ekonomer sågar regeringens elstöd, men finansminister Mikael Damberg (S) viftar bort kritiken och menar att stödet är ”fullt rimligt”. Enligt ekonomerna Lars Calmfors och John Hassler agerar..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Lista: Så mycket el förbrukar grejerna

Vad är egentligen en kilowattimme? Torktumlaren är en elsparares mardröm – medan handdukstorken inte drar så farligt mycket ändå...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Vi har vant oss vid att Sverige alltid är i topp när det gäller digitalisering och kommunikation. Telekomjättarna Ericsson och Telia..

13. Sverige rasar på listan – inte ens topp 10 i digitalisering

Vi har vant oss vid att Sverige alltid är i topp när det gäller digitalisering och kommunikation. Telekomjättarna Ericsson och Telia var pionjärer. Det första mobilsamtalet ägde rum i Sverige...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Oro för kreditkris i fastighetsjättar

Kursras på obligationsmarknaden varslar om att svenska fastighetsbolag kan stå inför en kreditkris. ”Det återspeglar risken för höjda räntor och vikande konjunktur”, säger Henrik Tingstorp, ränteförvaltare..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. En aktie har hittills i dag noterat nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsen

Hittills i dag har det bjudits på ett nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor, vilket är Flexion Mobile. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt