Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21" som skrevs av Börskollen eller "Penser sätter köp på Nibe efter kursraset" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, JM och Elekta. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer om de..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Hexatronic med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 22 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Pareto..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Erik Penser höjer värmepumpstillverkaren Nibe till köp efter att aktien backat 45 procent från toppen i april. Det framgår av en..

3. Penser sätter köp på Nibe efter kursraset

Erik Penser höjer värmepumpstillverkaren Nibe till köp efter att aktien backat 45 procent från toppen i april. Det framgår av en färsk analys.  Aktien har tyngts av ett negativt nyhetsflöde om lägre elpriser och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Strandförvaltaren: "Intrum är ett klockrent high yield-case"

Strandförvaltaren: "Intrum är ett klockrent high yield-case". Det våras för obligationsförvaltarna...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Affärsvärlden ser kapitalbehov på 90 miljarder kronor i Balder och Heimstaden

Affärsvärlden har gått igenom kapitalbehovet hos de stora bostadsfastighetsbolagens, där Heimstaden och Balder visar sig vara de stora svarta hålen. Den stora totalsumman väcker frågan vem på marknaden som är..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Penser sätter köp på Nibe efter kursraset

Erik Penser höjer värmepumpstillverkaren Nibe till köp efter att aktien backat 45 procent från toppen i april...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Analytikermassage från Hexatronic innan vinstvarningen

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic kom efter lunch på fredagen med en vinstvarning för det andra halvåret...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Patrik Tigerschiöld och hans investmentbolag Bure har efter noteringen av Yubico avslutat spacprojektet ACQ. I en intervju med Privata..

8. Patrik Tigerschiöld: ”Lägsta värderingen jag sett på mycket länge”

Patrik Tigerschiöld och hans investmentbolag Bure har efter noteringen av Yubico avslutat spacprojektet ACQ. I en intervju med Privata Affärer avslöjar börsveteranen vad han är sugen på att göra härnäst, ger..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Hernhag: Fem aktier för en miljonportfölj

I veckans aktiechatt listade Marcus Hernhag fem stabila utdelningsaktier för en miljonportfölj. Han pekade också ut ett antal aktier som kan lyfta när räntorna börjar falla. Dessutom berättade han vilken aktie..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Veckans 10 mest sedda börsklipp

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "Doxa | Bakgrunden till förvärvet av Serneke - VD Victor..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Experter: Två svåra år – sen vänder det

Vi får räkna med två skakiga år för både fastighetsmarknaden och de svenska hushållen. Det beska beskedet ger internationella bedömare i samband med fastighetsmässan Business Arena, med tillägg att Sverige..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Vinnare & Förlorare - Biogaia stiger på höjd rekommendation

Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag med en mindre nedgång. I nyhetsflödet noteras att Volvos valberedning föreslagit Pär Boman till ny ordförande. Biogaia stiger efter en höjd rekommendation från..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

En jätterazzia har allvarligt skakat om Stockholmsbörsen. Nu vet man varför Ekobrottsmyndigheten gick in i lokalerna och grep de tre..

13. Det låg bakom jätterazzian på Stockholmsbörsen

En jätterazzia har allvarligt skakat om Stockholmsbörsen. Nu vet man varför Ekobrottsmyndigheten gick in i lokalerna och grep de tre personer som nu sitter häktade. På torsdagen inleddes en förundersökning av..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Då ska du träna för att förbränna mest fett

Om du tränar för att gå ner i vikt bör du se över vilken tid på dygnet du är på gymmet – det gör stor skillnad. Det viktigaste är att träna för att må bra och för att öka den fysiska och mentala hälsan..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Röda siffror på börsen: Hexatronics ras fortsätter

Börsen har en dyster vecka efter en skur av räntebesked. När Stockholmsbörsen avslutar veckans handel är det med röda siffror, och fiberkabelbolaget Hexatronic fortsätter tappa mark. När börsen stänger för..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.