Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AffärsvärldenFoto: Fotolia

Affärsvärlden ser kapitalbehov på 90 miljarder kronor i Balder och Heimstaden

Affärsvärlden har gått igenom kapitalbehovet hos de stora bostadsfastighetsbolagens, där Heimstaden och Balder visar sig vara de stora svarta hålen. Den stora totalsumman väcker frågan vem på marknaden som är villig att skjuta till det som krävs, antingen genom direktinvesteringar eller köp av fastigheter. Det skriver tidningen i en färsk analys.

Granskningen omfattar elva bolag och det sammanlagda kapitalbehovet landar på 109,4 miljarder kronor.

Heimstaden Bostad toppar med ett kapitalbehov på 72,6 miljarder kronor följt av Balder med 17,1 miljarder kronor. Dessa två tillsammans summerar till 89,7 miljarder kronor.

Därpå följer Wallenstam med 5,4 miljarder kronor, K-Fastigheter 3,8 miljarder kronor, John Mattson 3,6 miljarder kronor, K2A 3,2 miljarder kronor, Neobo 1,6 miljarder kronor, Heba 1,1 miljarder kronor, Klarabo 700 miljoner kronor och Fortinova 300 miljoner kronor.

Akelius klarar sig bäst i granskningen och här bedömer Affärsvärlden att bolaget har finansiella tillgångar som överstiger kapitalbehovet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Akelius

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.