Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21" som skrevs av Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Handelsbanken med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, JM och Elekta. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer om de..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Hernhag: Portföljen för dig som vill leva på utdelningar

I veckans aktiechatt listade Marcus Hernhag en portfölj för den som vill leva på utdelningar. Han pekade också ut två nordiska favoriter och en bra basaktie i oljesektorn. Dessutom: ✔ En koncentrerad portfölj..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 29 september. Några..

3. Dagens aktierekommendationer – Handelsbanken med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 29 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: JP Morgan..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. SBB: Kapitaltillskott med miljardnota

SBB betalar miljardbelopp för att få loss den likviditet som huvudlöst lånades ut till samriskbolaget EduCo på exceptionellt förmånliga villkor...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Topplistor: Fonderna som presterar bäst just nu

I valet av fonder vill du såklart hitta alternativen som ger bäst avkastning över tid – men vilka är de bästa fonderna och främsta fondförvaltarna just nu enligt statistiken? Här hjälper vi dig att hitta dem!..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Spararna köper dippen i Nibe, Saab och New Wave - säljer av Investor

Nätmäklaren Avanzas sparare har under september återgått till att vara nettoköpare, efter att ha nettosålt under föregående månad...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Börsexperterna: De mest köpvärda aktierna just nu

Varje månad låter Privata Affärer fem placeringsexperter välja den aktie som ser mest köpvärd ut. ✔ Johan Thoren ser köpläge i bolaget där kassan svämmar över: "För den som gillar lite högre risk" ✔..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos..

8. Veckans 9 mest sedda börsklipp

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "NIBE och den nya tyska lagen" av Inderes Nordic intar..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Kursrasaren mest köpta  aktien under september

Bland Nordnets och Avanzas kunder fanns en tydlig köpfavorit i september - nämligen kursrasaren Nibe. Aktien är de senaste tre månaderna ned nära 30%, och enligt Frida Bratt så ser nu aktiespararna rea-siffror. ..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

10. Lindab och Inwido är favoriter inom bygg- och renoveringsbranschen - Affärsvärlden

Lindab och Inwido är två bolag som Affärsvärlden gillar efter att ha tittat närmare på tio bolag exponerade mot bygg- och renoveringsbranschen. Bolagen får tummen upp eftersom de anses komma att gynnas av..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Alla Affärsvärldens analyser vecka 39

Analyser av Biotage, VBG, SBB, Sintercast, Nolato, Slottsviken, Handelsbanken, Svedbergs, Implantica och bygg- och renoveringsbolagen samt Krönika, Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Insiderkollen,..

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Analytikerns stenhårda kritik mot Hexatronic

Aktiepodden är denna veckan tillbaka med ett nytt avsnitt. Denna vecka snackas bland annat de fortsatt makrodrivna börsläget med styrräntor i fokus. Ett annat hett ämne som tas upp är turerna i Hexatronic förra..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Nätmäklaren Nordnets sparare hade värmepumpstillverkaren Nibe som favorit under september...

13. Spararna köper Nibe: "De ser rea-skyltar"

Nätmäklaren Nordnets sparare hade värmepumpstillverkaren Nibe som favorit under september...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

14. SEK stärks kraftigt mot USD – här är några anledningar till varför

Den svenska kronan  har i slutet av veckan stärkts kraftigt mot den amerikanska dollarn. Det man ska ha med sig är att det är från historiskt höga nivåer i valutaparet USD/SEK. Här tar vi upp fem olika orsaker..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

15. Aktiespararen rekommenderar köp i Essity, Novo Nordisk, Rugvista och Cloetta

Aktiespararen rekommenderar köp i Essity, Novo Nordisk, Rugvista och Cloetta, enligt det senaste numret av tidningen. Rådet vänta ges för Alligo och Desenio. För Essity sätts en riktkurs på 325 kronor på tolv..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.