Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21" som skrevs av Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Handelsbanken med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu – och veckans "joker" på plats 21

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, JM och Elekta. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer om de..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Hernhag: Portföljen för dig som vill leva på utdelningar

I veckans aktiechatt listade Marcus Hernhag en portfölj för den som vill leva på utdelningar. Han pekade också ut två nordiska favoriter och en bra basaktie i oljesektorn. Dessutom: ✔ En koncentrerad portfölj..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 29 september. Några..

3. Dagens aktierekommendationer – Handelsbanken med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 29 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: JP Morgan..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. SBB: Kapitaltillskott med miljardnota

SBB betalar miljardbelopp för att få loss den likviditet som huvudlöst lånades ut till samriskbolaget EduCo på exceptionellt förmånliga villkor...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Topplistor: Fonderna som presterar bäst just nu

I valet av fonder vill du såklart hitta alternativen som ger bäst avkastning över tid – men vilka är de bästa fonderna och främsta fondförvaltarna just nu enligt statistiken? Här hjälper vi dig att hitta dem!..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Spararna köper dippen i Nibe, Saab och New Wave - säljer av Investor

Nätmäklaren Avanzas sparare har under september återgått till att vara nettoköpare, efter att ha nettosålt under föregående månad...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Börsexperterna: De mest köpvärda aktierna just nu

Varje månad låter Privata Affärer fem placeringsexperter välja den aktie som ser mest köpvärd ut. ✔ Johan Thoren ser köpläge i bolaget där kassan svämmar över: "För den som gillar lite högre risk" ✔..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos..

8. Veckans 9 mest sedda börsklipp

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "NIBE och den nya tyska lagen" av Inderes Nordic intar..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Kursrasaren mest köpta  aktien under september

Bland Nordnets och Avanzas kunder fanns en tydlig köpfavorit i september - nämligen kursrasaren Nibe. Aktien är de senaste tre månaderna ned nära 30%, och enligt Frida Bratt så ser nu aktiespararna rea-siffror. ..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

10. Lindab och Inwido är favoriter inom bygg- och renoveringsbranschen - Affärsvärlden

Lindab och Inwido är två bolag som Affärsvärlden gillar efter att ha tittat närmare på tio bolag exponerade mot bygg- och renoveringsbranschen. Bolagen får tummen upp eftersom de anses komma att gynnas av..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Alla Affärsvärldens analyser vecka 39

Analyser av Biotage, VBG, SBB, Sintercast, Nolato, Slottsviken, Handelsbanken, Svedbergs, Implantica och bygg- och renoveringsbolagen samt Krönika, Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Insiderkollen,..

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Analytikerns stenhårda kritik mot Hexatronic

Aktiepodden är denna veckan tillbaka med ett nytt avsnitt. Denna vecka snackas bland annat de fortsatt makrodrivna börsläget med styrräntor i fokus. Ett annat hett ämne som tas upp är turerna i Hexatronic förra..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Nätmäklaren Nordnets sparare hade värmepumpstillverkaren Nibe som favorit under september...

13. Spararna köper Nibe: "De ser rea-skyltar"

Nätmäklaren Nordnets sparare hade värmepumpstillverkaren Nibe som favorit under september...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

14. SEK stärks kraftigt mot USD – här är några anledningar till varför

Den svenska kronan  har i slutet av veckan stärkts kraftigt mot den amerikanska dollarn. Det man ska ha med sig är att det är från historiskt höga nivåer i valutaparet USD/SEK. Här tar vi upp fem olika orsaker..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

15. Aktiespararen rekommenderar köp i Essity, Novo Nordisk, Rugvista och Cloetta

Aktiespararen rekommenderar köp i Essity, Novo Nordisk, Rugvista och Cloetta, enligt det senaste numret av tidningen. Rådet vänta ges för Alligo och Desenio. För Essity sätts en riktkurs på 325 kronor på tolv..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt