Lindab och Inwido är favoriter inom bygg- och renoveringsbranschen - Affärsvärlden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lindab och Inwido är favoriter inom bygg- och renoveringsbranschen - Affärsvärlden

Lindab

Lindab och Inwido är två bolag som Affärsvärlden gillar efter att ha tittat närmare på tio bolag exponerade mot bygg- och renoveringsbranschen.

Bolagen får tummen upp eftersom de anses komma att gynnas av investeringar som syftar att reducera energiförbrukningen.

“Efterfrågan för energieffektiva ventilationslösningar är god enligt Lindab. Cirka 35 procent av värmen i ett hus försvinner från fönster och dörrar. Det borde som sagt vara positivt för Inwido”, skriver Afv.

De övriga åtta bolagen som Afv granskat är Balco, BHG, Byggmax, Nobia, Nordic Waterproofing, Svedbergs, Systemair och TCM Group.

Av dessa bolag har Svedbergs haft den bästa kursutvecklingen det senaste året på 44 procent, medan Nobia finns i andra vågskålen med -60 procent.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Balco Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.