Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Börsexperterna: Mest köpvärda aktien just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Börsexperterna: Mest köpvärda aktien just nu" som skrevs av Privata Affärer eller "Dagens aktierekommendationer – Volvo Car med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Börsexperterna: Mest köpvärda aktien just nu

Varje månad låter Privata Affärer fem placeringsexperter välja den aktie som ser mest köpvärd ut.  ✔ Johan Thorén pekar ut teknikbolaget som är på god att nå lönsamhet ✔ Jonas Olavi lyfter fram den..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

2. Förvaltarna spår revansch för småbolag - Di

Jon Hyltner, förvaltare på Enter Fonder och Henrik Söderberg, förvaltare på C Worldwide ser en ljus framtid för småbolag på Stockholmsbörsen. Det framgår av en artikel från Dagens Industri.  Trots att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 september. Några..

3. Dagens aktierekommendationer – Volvo Car med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: SEB sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Carl Bennet köper aktier i Lundbergs för knappt 45 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 5 september finner vi bland annat "Carl Bennet köper aktier i Lundbergs för knappt 45 miljoner kronor" och "Styrelseledamot..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Här är tisdagens aktierekar

Färska köprekommendation för Boliden och två byggjättar och en slopad sådan för Volvo Cars finns med bland de aktierekar som hittills publicerats på tisdagen...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Swedbank gör om - ser stor potential i nedpressade aktien

Småspararfavoriten Nibe är den aktie som Swedbank ser störst potential i av alla aktier som man har i sin Fokusportfölj. Nu väljer man också att öka sin vikt mot aktien och plockar två procentenheter från ABB..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

7. Gängkriminell berättar: “Har tvättat pengar via Spotify”

Kriminella använder streamingjätten som en bankomat, säger en poliskälla till Svenska Dagbladet.Tidningen kan idag avslöja hur gängkriminella satt i system att utnyttja Spotify för att tvätta brottsvinster...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

Värderingsskillnaden mellan USA och Stockholmsbörsen är betydande. Det tillsammans med en potentiell kronförstärkning bäddar för en..

8. Lindroth: Bäddat för svensk börsrevansch

Värderingsskillnaden mellan USA och Stockholmsbörsen är betydande. Det tillsammans med en potentiell kronförstärkning bäddar för en svensk börsrevansch, men vändningen dröjer och det är bäst att ha is i..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Ryske avhopparens uppmaning: ”Byt sida”

En rysk pilot uppges ha bytt sida efter att ha korsat gränsen mot Ukraina i en stridshelikopter. Nu uppmanar han sina landsmän att göra detsamma. Det var för snart två veckor sedan, som Ukrainas militära..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Vinnare & Förlorare - Enquest faller på halvårsrapport

Stockholmsbörsen inleder tisdagen med en marginell nedgång. Enquest tappar tvåsiffrigt efter att ha släppt sin halvårsrapport.   Efter 46 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,05 procent till 2 192,62. Indexet..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. EnQuest ska avnotera sina aktier från Nasdaq Stockholm

Oljebolaget EnQuest förvärvade tillgångar av Lundin Petroleum och Petrofac som i utbyte blev aktieägare, där Lundin Petroleum fick 55 % och Petrofac 45 %. Lundin Petroleum delade sedan ut samtliga aktier och..

En nyhet från Råvarumarknaden som du kan ta del av här.

12. "Attraktivt värderad - vi ser god kurspotential"

Handelsbanken ser köpläge i gruvbolaget och spår samtdigt att aktien kan sticka upp inom kort...

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Swedbank höjer sin allokeringsrekommendation för amerikanska aktier till övervikt. Europeiska aktier sänks till undervikt, från..

13. Swedbank höjer amerikanska aktier till övervikt - sänker europeiska

Swedbank höjer sin allokeringsrekommendation för amerikanska aktier till övervikt. Europeiska aktier sänks till undervikt, från tidigare neutral vikt.  - Makroekonomin i USA håller upp bättre än den i omvärlden..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Olika konton – här är skilnaden på ISK och AF

Denna artikel framgår ursprungligen på Ung Privatekonomis webbplats Båda kontotyperna är praktiska och lättillgängliga konton men de har några egenskaper som skiljer dem ifrån varandra. Investeringssparkonto..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

15. Skatteverket: Tusentals personnummer borta

Tusentals svenskar har fått sina personnummer spridda för vinden sedan en handläggare på Skatteverket i Malmö råkat mejla dem till fel person. I Malmö har en handläggare på Skatteverket råkat mejla iväg en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ABB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.