Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Carlsberg och Swedbank med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Carlsberg och Swedbank med på listan" som skrevs av Börskollen eller "En aktie har hittills i dag noterat nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsen" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Carlsberg och Swedbank med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 30 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Danske Bank..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Köpläge när klen krona gynnar svenska börsjättar

När kronan faller hårt, som den gjort en längre tid mot dollarn, gynnar det en rad svenska exportbolag och experter ser köpläge i aktierna. ”Vinstmässigt blir de mindre sårbara än många andra”, säger..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Hittills i dag har det bjudits på ett nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor, vilket är Orrön Energy. För investerare som..

3. En aktie har hittills i dag noterat nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsen

Hittills i dag har det bjudits på ett nytt 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor, vilket är Orrön Energy. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Dotterbolags-vd i Avanza ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 30 augusti finner vi bland annat "Dotterbolags-vd i Avanza ökar sitt aktieinnehav" och "Berkshire har minskat i BYD, kan elda..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Embracer sägs jobba på ett stort avtal med Marvel

Gamingbolaget Embracer uppges föra samtal om att bredda sitt avtal med Marvel bortom Avengers. Detta enligt Twitter-profilen Miller som är ett känt namn inom Avengers-communityn och tidigare har läckt ut uppgifter..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Moskvas rikaste skakar galler efter lyxbilträff

I Moskva, Rysslands huvudstad, har några av stadens rikaste tvingats skaka galler efter att ha anordnat en bilträff för de som är ”rika och framgångsrika”. Upp till 170 bilar På plats på Moskvas gator var det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Experten: USA står inför recession

USA står inför en recession inom kort. Det menar den förre Federal Reserve-ekonomen Stephen Roach. Landet behöver ett ”mirakel” för att undvika recession. ”Vi kommer definitivt att få en recession när de..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

8. Dagens aktierekar - SHB sänker H&M

Här är ett axplock av dagens rekommendationsnyheter...

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

9. Uppgång på börsen tappade farten

Stockholmsbörsen steg kraftigt i den inledande handeln på tisdagen, men kurserna föll tillbaka under sen eftermiddag. Det breda OMXS-indexet stängde på plus 0,2 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Ukraina har brutit igenom ryska fronten vid Kherson

Ukrainas armé bröt under måndagen igenom de ryska försvarslinjerna i Kherson Oblast och stormar nu fram mot staden samtidigt som ryska trupper flyr, rapporterar flera medier, däribland BBC. Kherson, med en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Förvaltaren tveksam till förnybar energi – dyr och snårig bransch

Förvaltaren tveksam till förnybar energi – dyr och snårig bransch. Lyfter fram svensk börsjätte i sektorn: "Exceptionellt bolag"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Frida Bratt: Bara V och MP som vill begränsa ISK

En klar riksdagsmajoritet vill förbättra ISK-sparande – motstånd märks bara hos V och MP, konstaterar sparekonomen Frida Bratt. ”Jag kan med glädje konstatera att det finns en riksdagsmajoritet för ett ännu..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

De mest morgontidiga anställda på Voi kom inte in på kontoret på måndagen.I vägen låg nämligen en hög med elsparkcyklar. “Inte..

13. Kuppen mot Voi – huvudkontoret blockerat: “Inte okej”

De mest morgontidiga anställda på Voi kom inte in på kontoret på måndagen.I vägen låg nämligen en hög med elsparkcyklar. “Inte okej”, säger kommunikationschefen till Expressen...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

14. Forsmarks kärnkraftverk får högre effekt – redan i höst

Forsmarks kärnkraftverk reaktor 1 i Uppland kommer att få höja effekten med 50 MW redan i höst, efter ett godkännande från Strålsäkerhetsmyndigheten.  Vattenfall har förberett en ökning av effekten av..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Vinnare & Förlorare - Ferronordic rusar på avslutat avtal med Volvo CE

Stockholmsbörsen rekylerar uppåt i tisdagens inledande handel. Ferronordic rusar med över 20 procent efter att bolaget sagt upp sitt återförsäljaravtal med Volvo CE för Ryssland.  Efter 24 minuters handel var..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt