Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Hexatronic med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Hexatronic med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Thule, Hemnet och Indutrade på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Hexatronic med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 15 juni. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: SEB sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Orubblig börsveteran: Köp aktier till 100 procent

Den som oroar sig för börsen har inget att hämta hos börsproffset, som tvärtom går all-in på aktier och bjuder på tio supercase. Dagens Industri har tagit ett snack med Simon Reinius. Han beskrivs i tidningen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av sju svenska, en norsk och två danska aktier. Listan baseras på Investtechs..

3. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Thule, Hemnet och Indutrade på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av sju svenska, en norsk och två danska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. 200 ryska soldater träffade med en enda HIMARS-raket

Ryssland har lidit en stor förlust efter att de ukrainska missilartilleriet fått in en fullträff med en HIMARS-raket. Ryska militärbloggare är besvikna över arméns ineffektivitet. Bland annat samlades hundratals..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Christer Gardell: Dina pensionspengar i fara

Finanstoppen Christer Gardell, miljardär flera gånger om, gör nu det ovanliga utspelet och oroar sig över dina pensionspengar. När räntorna nu stiger drabbar det de stora pensionsfondernas investeringar,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Intrum: Successiv ökning av inkassoärenden

Intrums månatliga “Betalningsbarometern” visar en kraftig ökning bland framförallt unga vuxna som senaste månaden haft problem med betalningarna på grund av högre bolåneränta...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Billerud sjunker på vinstvarning

Stockholmsbörsen har vänt upp efter en initial nedgång och stiger under torsdagsförmiddagen. Billerud är nästa Large Cap-bolag att notera en tydlig nedgång efter att ha vinstvarnat för Q2.  Efter 36 minuters..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Dagens Industri har gjort en analys av hur börsbolagen utvecklats efter att deras maraton-vd:ar lämnat sina uppdrag.  Syftet med analysen..

8. Di analyserar byten hos bolag med maraton-vd:ar, varningslampan lyser rött för Vitrolife

Dagens Industri har gjort en analys av hur börsbolagen utvecklats efter att deras maraton-vd:ar lämnat sina uppdrag.  Syftet med analysen har varit att försöka se ifall de nya ersättarna till maraton-vd:arna på..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Momentumaktier - Dessa fem aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på fem nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. SSAB tar in 2,1 miljarder kronor i hållbarhetslänkade obligationer

Stålbolaget SSAB har emitterat två femåriga icke-säkerställda hållbarhetslänkade obligationer om 2 100 miljoner kronor. Transaktionen var övertecknad med god marginal efter ett stort intresse från investerare,..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Grattis Skåne – Eon sänker elnätsavgiften med 48 procent

Från den 1 juli 2023 till och med december 2023 gör E.ON en tillfällig sänkning av elnätsavgiften i lokalnätet för privat- och företagskunder. För en villakund i norra Sverige sänks överföringsavgiften med..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

12. Northvolt skjuter på fabriksbygge i Sverige – ska satsa mer på Tyskland

Batteribolaget lägger om strategin. Planerar batteritillverkningen utomlands...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

Ryska superyachten Nord, värd 500 miljoner dollar (drygt 5 miljarder kronor), har dykt upp på radarn igen. Oligarken Aleksej Mordasjovs..

13. Ryska superyachten på radarn igen – efter 8 månader

Ryska superyachten Nord, värd 500 miljoner dollar (drygt 5 miljarder kronor), har dykt upp på radarn igen. Oligarken Aleksej Mordasjovs lyxyacht är enligt uppgift på väg mot Sydkorea. Den ryska superyachten Nord,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Småspararfavoriten har studsat upp efter slakten

Korta portföljen: Rekarna har fått fart på aktien - här är börstrenden vi ser i sommar..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

15. Gardell: Danska kronan ett bra blankningscase

Delar av våra pensionspengar är i fara. Det hävdar näringslivstoppen Christer Gardell, som även kritiserar Riksbanken, propagerar för euron och varnar för en trolig attack mot den danska kronan...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Billerud

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt