Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Evolution med på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Evolution med på listan" som skrevs av Börskollen eller "Här är onsdagens aktierekar" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Evolution med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 2 november. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Pareto Securities..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Vinnare & Förlorare - Rusning i Sinch

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat stigande på onsdagen. Utvecklingen är något bättre än vad som ses på de stora Europabörserna. Marknaden väntar i dag på penningpolitiska besked från amerikanska..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

3. Här är onsdagens aktierekar

Slopad köprek för SBB - köpstämpel för Danske Bank..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. Sinch vd: Inte nöjd med nuvarande tillväxttakt

Vidtar flera åtgärder för att lyfta tillväxttakten..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Embracer lägger ner kanadensisk spelstudio - BN

Gamingbolaget Embracer lägger ner spelstudion Onoma i kanadensiska Montreal, rapporterar Bloomberg News. Onoma, som tidigare hette Square Enix Montreal, är känt för att ligga bakom Go-mobilspelen, såsom Hitman Go. ..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Sinch i linje med preliminära siffrorna

"Visat framsteg under tredje kvartalet"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Kryptospekulationen: Den verkliga anledningen till Elon Musks köp av Twitter

Förra veckan köpte Elon Musk Twitter för 44 miljarder dollar, motsvarande 484 miljarder kronor. Efter köpet gjorde den kontroversielle Tesla- och Space X-chefen sig av med hela Twitters styrelse. Därefter utsåg..

En nyhet från Trijo som du kan ta del av här.

Enligt Danske Banks strateg finns det särskilt en viktig faktor som berättar när börsen nått botten och det vänder uppåt igen. Nu..

8. Danske Banks strateg: Då är börsbotten nådd

Enligt Danske Banks strateg finns det särskilt en viktig faktor som berättar när börsen nått botten och det vänder uppåt igen. Nu tycks långräntorna toppa i USA, men det innebär per automatik inte att börsen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Ilija Batljan: SBB:s tillväxt kan återupptas nästa år

SBB:s vd i lång intervju: ”Jag blir långsiktig ägare i bostadsbolaget” • Se klippet här..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

10. Ny trippelhöjning väntas i USA

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) väntas i kväll göra ännu en ovanligt stor så kallad trippelhöjning av styrräntan för att få bukt med inflationen. Åtstramningarna i USA slår inte bara mot amerikanska..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Sämre än väntat för vindkraftsjätte

Sämre än väntat för vindkraftsjätte. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Iran kan anfalla Saudiarabien enligt amerikanska tjänstemän

Saudiarabien har delat uppgifter med USA om att Iran kan komma att anfalla kungadömet, rapporterar nyhetsbyrån AP.  Det var amerikanska tjänstemän som valde att dela med sig av uppgifterna under tisdagen.  "Vi är..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Ska världens största ekonomi krascha eller mjuklanda? Det är den stora frågan när den amerikanska centralbanken Federal Reserve på..

13. Det kan knäcka världens största ekonomi

Ska världens största ekonomi krascha eller mjuklanda? Det är den stora frågan när den amerikanska centralbanken Federal Reserve på onsdag kväll väntas leverera ännu en monsterhöjning av räntan...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Inte lönt att tro på ytterligare elstöd i vinter

Regeringspartierna får kritik för att elprisstödet som de presenterat inte är det högkostnadsskydd som de och Sverigedemokraterna utlovade för vintern. Men den som hoppats på mer stöd i år lär bli besviken...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Här får du högst sparränta just nu

Över 2,0 procent rörlig ränta utan uttagsrestriktioner - oväntad vinnare när det gäller bundna räntor..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt