Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Fastigheter rasar på börsen – SBB faller 9 procent"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Fastigheter rasar på börsen – SBB faller 9 procent" som skrevs av Dagens PS eller "Lista: Dagens aktierekar 4 juli – Danske Bank med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Fastigheter rasar på börsen – SBB faller 9 procent

Under måndagsförmiddagen rasar fastighetssektorn på Stockholmsbörsen, samtidigt som index presterar kring nollan. SBB faller med 9 procent.  Ilija Batljans SBB presenterade på måndagsmorgonen att de fortsätter..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Profilens varning: Denna recession blir den värsta någonsin

Hade rätt om finanskrisen – nu kommer han med nya spådomar...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 4 juli. Några av de..

3. Lista: Dagens aktierekar 4 juli – Danske Bank med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 4 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: UBS höjer DNB till..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Börsveckan: Fem aktier att köpa

Börsveckan: Fem aktier att köpa. ...och tre att avvakta med..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Goldman Sachs: Investera inte i de här sektorerna

Fortfarande visar konsensusprognoserna för börsbolagen på stigande vinster i Sverige såväl som i utlandet.  Och det gäller för i år liksom för 2023 och 2024. Så kommer det med all sannolikhet inte att se ut..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Börsveckan ger köpråd för fem bolag i sista utgåvan före sommaruppehållet

Börsveckan ger köpråd för fem bolag i sista utgåvan före sommaruppehållet. Köpråden avser Husqvarna, Mekonomen, H&M, Kopparbergs och Camurus. Tidningen ger rådet avvakta för Corem, Pandox och Volati.   Skogs-..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Avanza mot strömmen efter sänkt rekommendation

Stockholmsbörsen har som väntat inlett stigande måndagen i spåren av återhämtningen på Wall Street på fredagskvällen.  Efter drygt 20 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,56 procent till 1 886,36. Indexet..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Fastighetsaktier är den svagaste sektorn på Europabörserna på måndagen, med en nedgång för branschindexet på 1,2 procent. Det..

8. Fastigheter är svagaste sektorn i Europa efter sänkning av Barclays, Norden leder nedgången

Fastighetsaktier är den svagaste sektorn på Europabörserna på måndagen, med en nedgång för branschindexet på 1,2 procent. Det rapporterar Bloomberg News Barclays analytiker har sänkt sina genomsnittliga..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. BIS: Risk för åtta års ökenvandring på börsen

Den bästa kompassen för börsen de senaste åren har varit att följa centralbankernas stimulanser.  Såväl den amerikanska (FED) som den europeiska (ECB) och japanska (BoJ), och även på slutet svenska Riksbanken,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Lista: Dagens insynsaffärer 4 juli - Medimis nytillträdde vd Alexander Johansson köper aktier

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 12 maj finner vi bland annat "Medimis nytillträdde vd Alexander Johansson köper aktier" och "Styrelseledamot i Lundin Energy..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. JP Morgans vd om krisen: ”Jag ber till Gud”

Mäktige Jamie Dimon, vd för amerikanska investmentbanken JP Morgan, fasar för vad som ska hända med världsekonomin: ”Jag ber till Gud”, säger han. Dagens Industri intervjuar Jamie Dimon på Grand Hôtel i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Bianca Ingrossos megasuccé – här är maffiga miljonvinsten

Sveriges influencer-queen nummer ett tjänar storkovan på sina sociala medier. Breakit har miljonvinsten...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

Finansprofilen Peter Schiff, som är vd och global strateg på Euro Pacific Capital, ser en annalkande recession med potential att bli den..

13. Denna recession blir den värsta någonsin - Schiff

Finansprofilen Peter Schiff, som är vd och global strateg på Euro Pacific Capital, ser en annalkande recession med potential att bli den värsta någonsin. Det uppgav han på Twitter, rapporterar Yahoo Finance. Schiff..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Finansmarknaden räknar med att räntan sänks nästa år

I förra veckan höjde Riksbanken räntan med 0,5 procentenheter och flera höjningar väntar enligt prognosmakarna. Bankekonomerna varnar låntagarna för att de bör räkna med uthålliga räntenivåer på flera..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Det finns vinnare bland fastighets­bolagen

Hur står sig fastighetsbolagen i ett scenario med högre räntor och fallande fastighetspriser? Vi har stresstestat sektorn i jakt på vinnare och förlorare...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt