Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för fem bolag i sista utgåvan före sommaruppehållet

Börsveckan ger köpråd för fem bolag i sista utgåvan före sommaruppehållet. Köpråden avser
Husqvarna, Mekonomen, H&M, Kopparbergs och Camurus. Tidningen ger rådet avvakta för Corem, Pandox och Volati.

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna har haft en fin operativ utveckling de senaste åren. Nu stiger inflationen och hushållens ekonomi är svagare. Börsveckan bedömer att värderingen är attraktiv och rekommenderar köp.

Corem har det tufft och enbart SBB handlas med högre substansrabatt bland fastighetsbolagen. Tidningen anser att det är befogat givet rimlig värdering mot intjäningen samtidigt som vakanserna är höga och sämre tider väntar. Rådet blir därför avvakta.

Med stigande lönsamhet, låg skuldsättning och chans till en starkare servicemarknad ger sig årets kursnedgång för bildelskedjan Mekonomen som omotiverad. Det ger ett bra köpläge, bedömer Börsveckan.

Hotellfastighetsbolaget Pandox har klarat sig helskinnat ur coronapandemin. Nu väntar dock stora refinansieringar av skulder och räntemarknadens utveckling är en tydlig riskfaktor. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Krig och inflation får hushållen att dra åt svångremmen och förväntningarna på klädbolaget H&M har sänkts. Förra veckans delårsrapport för det andra kvartalet visar dock att bolaget har god motståndskraft. Tidningen anser att värderingen är attraktiv och upprepar sitt köpråd från i våras.

Kopparbergs Bryggeri har haft en god historisk utveckling operativt, där dock vissa kvartal påverkats av valutor och väder. Informationsgivningen är klen, men den ocykliska profilen lockar.
"Allt sammantaget ser vi dock goda möjligheter för aktien att klå index på tolv månaders sikt och säger köp", skriver Börsveckan.

Camurus nåde en milstolpe 2020 när försäljningen tog fart på allvar. Med fortsatt hög tillväxt blev årets första kvartal en annan milstolpe då bolaget nu vänt till vinst från förlust. Tidningen ger köpråd med garderingen att det är en högriskaktie.

Industribolaget Volati har genom förvärv sedan starten 2003 successivt skapat aktieägarvärden. Dagens värdering är dock inte så lockande, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Camurus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt