Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsveckan

Börsveckan ger köpråd för fem bolag i sista utgåvan före sommaruppehållet

Börsveckan ger köpråd för fem bolag i sista utgåvan före sommaruppehållet. Köpråden avser
Husqvarna, Mekonomen, H&M, Kopparbergs och Camurus. Tidningen ger rådet avvakta för Corem, Pandox och Volati.

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna har haft en fin operativ utveckling de senaste åren. Nu stiger inflationen och hushållens ekonomi är svagare. Börsveckan bedömer att värderingen är attraktiv och rekommenderar köp.

Corem har det tufft och enbart SBB handlas med högre substansrabatt bland fastighetsbolagen. Tidningen anser att det är befogat givet rimlig värdering mot intjäningen samtidigt som vakanserna är höga och sämre tider väntar. Rådet blir därför avvakta.

Med stigande lönsamhet, låg skuldsättning och chans till en starkare servicemarknad ger sig årets kursnedgång för bildelskedjan Mekonomen som omotiverad. Det ger ett bra köpläge, bedömer Börsveckan.

Hotellfastighetsbolaget Pandox har klarat sig helskinnat ur coronapandemin. Nu väntar dock stora refinansieringar av skulder och räntemarknadens utveckling är en tydlig riskfaktor. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Krig och inflation får hushållen att dra åt svångremmen och förväntningarna på klädbolaget H&M har sänkts. Förra veckans delårsrapport för det andra kvartalet visar dock att bolaget har god motståndskraft. Tidningen anser att värderingen är attraktiv och upprepar sitt köpråd från i våras.

Kopparbergs Bryggeri har haft en god historisk utveckling operativt, där dock vissa kvartal påverkats av valutor och väder. Informationsgivningen är klen, men den ocykliska profilen lockar.
"Allt sammantaget ser vi dock goda möjligheter för aktien att klå index på tolv månaders sikt och säger köp", skriver Börsveckan.

Camurus nåde en milstolpe 2020 när försäljningen tog fart på allvar. Med fortsatt hög tillväxt blev årets första kvartal en annan milstolpe då bolaget nu vänt till vinst från förlust. Tidningen ger köpråd med garderingen att det är en högriskaktie.

Industribolaget Volati har genom förvärv sedan starten 2003 successivt skapat aktieägarvärden. Dagens värdering är dock inte så lockande, bedömer Börsveckan som väljer att avvakta.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt