Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Fyra utdelningsfavoriter: “Lockande värdering”"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Fyra utdelningsfavoriter: “Lockande värdering”" som skrevs av Unga aktiesparare eller "Inflationen stiger till 9 procent" av SVD Näringsliv – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Fyra utdelningsfavoriter: “Lockande värdering”

En god och stabil utdelningsandel kan innebära en krockkudde och form av kursstöd för bolag när det är skakiga tider på börsen. Här delar experten och författaren Marcus Hernhag med sig av sina bästa..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Calliditas Therapeutics och Ratos med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 14 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Kempen sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Inflationen fortsätter att rusa. I augusti uppgick den till 9,0 procent enligt måttet KPIF. Priserna på livsmedel och alkoholfria..

3. Inflationen stiger till 9 procent

Inflationen fortsätter att rusa. I augusti uppgick den till 9,0 procent enligt måttet KPIF. Priserna på livsmedel och alkoholfria drycker steg för nionde månaden i fjol...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

4. Prins William har ärvt egendom – värd drygt 12 miljarder kronor

Prins William har ärvt egendom – värd drygt 12 miljarder kronor..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

5. Lista: Dagens insynsaffärer - Kommersiell chef i Tele2 köper aktier för drygt 0,25 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 14 september finner vi bland annat "Kommersiell chef i Tele2 köper aktier för drygt 0,25 miljoner kronor" och "Revolution..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Putin dissade fredsavtal – valde krig i stället

Vladimir Putin slängde bort chansen till fred i samband med invasionen av Ukraina. När hans eget sändebud lägger fram ett fredsavtal säger han nej. President Putin tackade nej till fredsavtal i inledningen av..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Kindred stiger på nya finansiella mål

Stockholmsbörsen handlas ned i den inledande handeln. Arion Bank finns bland förlorarna efter att ha emitterat en grön obligation på 300 miljoner euro medan Kindred stiger efter att ha presenterat nya finansiella..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Stirlingmotortillverkaren Swedish Stirling ska notera preferensaktier på First North. Affärsvärldens IPO-guide har granskat erbjudandet..

8. Affärsvärlden hissar många varningsflaggor för Swedish Stirlings nya preferensaktie

Stirlingmotortillverkaren Swedish Stirling ska notera preferensaktier på First North. Affärsvärldens IPO-guide har granskat erbjudandet inför noteringen och hittat sju varningsflaggor, inom ramen för sin granskning..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Sinch-konkurrenten Twilio säger upp 11 procent av de anställda

Kommunikationstjänstebolaget Twilio genomför en omstrukturering och minskar personalstyrkan med cirka 11 procent. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen. "Jag tänker inte skönmåla saker och ting. En..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Analytiker: ”Putins maktställning hotas”

Oron stiger för hur Vladimir Putin reagerar på Ukrainas framgångar de senaste dagarna. Enligt analytiker finns risk för upptrappning, där Ryssland siktar in sig på städer och använder massförstörelsevapen...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Värsta dagen på Wall Street sedan 2020

Oväntat hög inflationssiffra slog stenhårt mot New York-börsen – de tre ledande indexen sjönk rejält...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

12. Förvaltaren: ”se upp för småbolag”

I sin senaste strategirapport trycker Lars-Erik Lundgren, ansvarig för aktieförvaltningen på Garantum, på vikten av att inte ta för mycket risk i nuläget samtidigt som det gäller att ta vara på intressanta..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

Emergers vidhåller sitt motiverade värde om 15-22 kronor för stirlingmotortillverkaren Swedish Stirling, på 18-24 månaders sikt. Det..

13. Emergers upprepar motiverat värde för Swedish Stirling - ser god chans att preferensemissionen fulltecknas

Emergers vidhåller sitt motiverade värde om 15-22 kronor för stirlingmotortillverkaren Swedish Stirling, på 18-24 månaders sikt. Det framgår av en färsk uppdragsanalys.  Bolaget har kompletterat tidigare..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Kindred presenterar nya finansiella mål, ger också prognos för tredje kvartalet

Bettingbolaget Kindred presenterar nya finansiella mål för 2025 och en detaljerad strategi inför sin kapitalmarknadsdag på onsdagen. Därutöver ger bolaget en indikativ prognos för resultatet i det tredje..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Professor: Pressen på hushåll Riksbankens fel

”Vi har levt i en dopad ekonomi”, säger professorn till DN och lägger skulden på att hushåll är pressade på Riksbanken. Välmeriterade krishanteraren, professor emeritus Lars Jonung i nationalekonomi, ser..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt