Arion Banki (ARION SDB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Arion Banki aktie

🔔 Skapa bevakning

ARION SDB  

Arion Bank bedriver bankverksamhet. Banken erbjuder finansiella tjänster inriktade mot lån, sparande och pension. Olika tjänster inkluderart traditionell kapitalförvaltning, lånefinansiering, samt fakturerings – och valutatjänster. En stor del av tjänsterna nås via internetbanken, där kunderna återfinns både bland privat- och företagskunder på den isländska marknaden. Huvudkontoret ligger i Reykjavik.

Arion Banki tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 19 070 MSEK, en omsättning på 3 667 MSEK och med ett resultat på 1 909 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Arion Banki

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Arion Banki (ARION SDB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Arion Banki aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern ARION SDB. Aktien har ett P/E-tal på 10 och P/S-tal på 4.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Arion Banki utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Arion Banki senaste utdelning är 0.1 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Arion Banki Avanza – se aktiekurs idag

Se Arion Banki senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Arion Banki – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Arion Banki.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Arion Banki.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Arion Banki

Arion Banki

TickerARION SDB
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde19 070 MSEK
Omsättning3 667 MSEK
Vinst1 909 MSEK
P/E10
P/S4.2
Utdelning0.1 SEK
Direktavkastning1%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Arion Banki

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Arion Banki? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter