Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Han sänkte SBB - det döljersig bakom blankarfirman"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Han sänkte SBB - det döljersig bakom blankarfirman" som skrevs av Aktiespararna eller "Günther Mårder ser köpläge i fem aktier - Afv" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Han sänkte SBB - det döljersig bakom blankarfirman

Okända historien bakom Viceroy Researchs Fraser Perring - berättar nu: Bakgrunden, utredningarna som lades ner och nästa blankaroffren • "Jag är självlärd"..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

2. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Electrolux, Samhällsbyggnadsbolag och Securitas. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Trots det tuffa marknadsläget finns det köplägen för den långsiktige. Det säger Günther Mårder, sparprofil och även vd för..

3. Günther Mårder ser köpläge i fem aktier - Afv

Trots det tuffa marknadsläget finns det köplägen för den långsiktige. Det säger Günther Mårder, sparprofil och även vd för Företagarna, i en intervju med Affärsvärlden. ”Jag köper mer igen men i en..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Günther Mårder ser flera köplägen på Stockholmsbörsen: "Attraktiva nivåer"

Trots de ekonomiskt oroliga tiderna ser sparprofilen Günther Mårder flera köplägen i marknaden...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Dagens aktierekommendationer – International Petroleum och SSAB med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 7 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Barclays höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Alla Affärsvärldens analyser vecka 40

Analyser av Cloetta, Securitas, Bactiguard, ABAS Protect, SBB, Linc, Nobia, Aker Carbon Capture, Castellum, Mycronic, Betsson samt Krönika börsbolag strategier, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning,..

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. Börskollen-intervju med investeringscoachen och inspiratören Ara Mustafa

I veckans intervju får du en chans att lära känna placeraren, inspiratören tillika Nordnets investeringscoach Ara Mustafa. I denna intervju delar han med sig av varför han valde ekonomispåret trots att..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Portföljens investmentbolag inledde rapportperioden. Även nätverksinfrastrukturbolaget steg i veckan..

8. Portföljens investmentbolag inledde rapportperioden

Portföljens investmentbolag inledde rapportperioden. Även nätverksinfrastrukturbolaget steg i veckan..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Hernhags favoriter bland industribolagen

Och preferensaktien han ökat i under veckan..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Så tränar du upp din rörlighet på fem minuter

En rörlig kropp gör att du motverkar stelhet och förebygger skador, samtidigt som det gör din träning roligare och mer effektiv. Här tipsar Therese Westerdahl, personlig tränare, om hur du på fem minuter med fem..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Kursrally i Castellum efter Roger Akelius köp

Fastighetsmiljardären Roger Akelius har seglat upp som största ägare i Castellum – det fick aktien att rusa och lyfte även andra fastighetsbolag på börsen. Castellum avslutade gårdagens handeln på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Nya pensionsregler väntas drabba 100 000 äldre

Det är personer födda 1957 som hamnar i kläm av nya pensionsregler – nu rasar en pensionärsorganisation mot riksdagsbeslutet. Dagens PS har tidigare berättat om den utsatta gruppen bland 50-talister, personer..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Det målas upp en nattsvart bild för södra Sverige framöver. Energikris, arbetslöshet, konkurser, dyrare mat – problemen hopar sig..

13. Nattsvart för södra Sverige framöver

Det målas upp en nattsvart bild för södra Sverige framöver. Energikris, arbetslöshet, konkurser, dyrare mat – problemen hopar sig varnar länsstyrelserna i syd. Det blir en nattsvart höst och vinter. I alla fall..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Boprisfallet fortsätter: ”Bara kommit halvvägs”

Bostadspriserna fortsätter att falla. Det visar nya siffror. Men enligt experter som SvD talat med har fallet bara kommit halvvägs...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Analytiker varnas för nytt börsfall - Di

Swedbanks tekniske analytiker Martin Hallström var rätt ute när han spådde ett sommarrally och en börsnedgång i september. I en intervju med Di varnar nu analytikern för att hänga på den senaste veckans..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt