Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Handelsbanken: Sälj de här fem fastighetsaktierna - köp Klarabo"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Handelsbanken: Sälj de här fem fastighetsaktierna - köp Klarabo" som skrevs av Affärsvärlden eller "Fritt fall för Stockholmsbörsen på tisdagen" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Handelsbanken: Sälj de här fem fastighetsaktierna - köp Klarabo

Handelsbanken: Sälj de här fem fastighetsaktierna - köp Klarabo. Sälj Balder, Wallenstam och en rad andra fastighetsaktier...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Hennes & Mauritz: Allt du behöver veta inför rapporten

Hennes & Mauritz släpper imorgon den 27 september sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

På tisdagen föll Stockholmsbörsen fritt efter några tunga besked. Bland annat Hexatronic drog börsen ner i det mörka djupet. Tre..

3. Fritt fall för Stockholmsbörsen på tisdagen

På tisdagen föll Stockholmsbörsen fritt efter några tunga besked. Bland annat Hexatronic drog börsen ner i det mörka djupet. Tre godbitar som gick bra på tisdagen var Oncopeptides som steg 9,15 procent, Nelly som..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Handelsbanken stuvar om i sina fastighetsrekommendationer - ser investeringsmöjligheter på 6-månaders sikt

Handelsbanken har granskat fastighetssektorn vilket lett till 12 ändrade rekommendationer. Det är flest nedgraderingar som gäller. Sex av bolagen har fått sina korta rekommendationer sänkta till sälj från behåll..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Dagens aktierekommendationer – Africa Oil med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 26 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Sparebank 1..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Frankrike vill ersätta gasuppvärmning med värmepumpar - satsar på den inhemska industrin

Frankrikes miljöminister Christophe Bechu vill att uppvärmning med fossila bränslen, som eldning med gas och olja, ersätts av värmepumpar i landet. Det sade han i en intervju under tisdagen, rapporterar Reuters. ..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Banken: Dags att slå till  på nedpressade högutdelaren

Swedbank gör om bland sina sektorfavoriter och slänger ut Telia - och tar in Tele2 i stället. Högutdelaren föll rejält efter Q2-rapporten och banken anser nu att aktien är attraktivt värderad - samtidigt som..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Generation Z har redan fått utså kritik på en rad fronter. Nu uppger även en brittisk tv-chef att dagens unga inte fungerar i..

8. ”Generation Z kan inte jobba tillsammans med andra”

Generation Z har redan fått utså kritik på en rad fronter. Nu uppger även en brittisk tv-chef att dagens unga inte fungerar i arbetslivet eftersom de inte klarar av att jobba tillsammans med andra som har olika..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Bra läge att plocka upp köpvärd aktie efter raset

Bolaget har ett starkt varumärke, en tydlig huvudägare och verkar i en bransch som är konjunkturoberoende. De ökande vinsterna speglas inte i aktiekursen som rasat över 70 procent sedan toppen. Privata Affärers..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Avanzas kunder satsar på Tesla och SBB i pensionssparandet

Tesla och SBB är två av favoritaktierna bland Avanzas kunder som har sin tjänstepension hos nätmäklaren...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Fridell: Svårt att lockas av aktien trots kursnedgången

Insysnsförsäljningar brukar överlag vara en trist signal. När det dessutom sker parallellt med ett pågående återköpsprogram ger det en extra bitter eftersmak, skriver Marcus Fridell. Han varnar för ett bolag -..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Här är vinnarna och förlorarna på bostadsrättsmarknaden 2018 – 2023

Det senaste året har bostadsmarknaden präglats av svag efterfrågan och avvaktande konsumenter. Ny statistik sammanställd av Fastighetsbyrån visar att priserna på bostadsrätter sjunkit i alla län på 12 månader..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen backade på tisdagen och ingen hjälp kom heller från USA-börserna på eftermiddagen då även dessa inledde nedåt...

13. Surt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backade på tisdagen och ingen hjälp kom heller från USA-börserna på eftermiddagen då även dessa inledde nedåt...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

14. Swedbanks nya sektorfavorit inom telekom

Swedbank har en ny favorit i telekomsektorn där bolaget pekas ut som attraktivt värderat med hög kassaflödesgenerering. Analytikern ser en uppsida på 35 procent för aktien...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Vår sömn sämre med åldern – det här kan hjälpa

När vi blir äldre blir det svårare att få en god natts sömn. Det här händer med vår sömn när vi åldras och så här kan du förbättra din. Efter 40-årsåldern börjar många av oss vakna allt oftare under..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Africa Oil

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.