Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Hexatronic, Embracer & New Wave Group – Här är veckans alla rapporter"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Hexatronic, Embracer & New Wave Group – Här är veckans alla rapporter"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Hexatronic, Embracer & New Wave Group – Här är veckans alla rapporter" som skrevs av Finanstid eller "Hernhag: Aktierna där dåliga nyheter väntar" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Hexatronic, Embracer & New Wave Group – Här är veckans alla rapporter

Bäste läsare, En intensiv rapportvecka stundar med inte mindre än 148 st kvartalsrapporter. Veckan bjuder på några riktiga godbitar. Exempelvis har vi Hexatronic på tisdag, bolaget som fått utstå spott och spe..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

2. Aktierna som ger signal för kursuppgång

Flera aktier ger signal för kursuppgång efter sommarens rapporter. Svackor inför hösten bör ge bra köplägen. Privata Affärers krönikör Ingemar Carlsson väljer ut tre intressanta aktier att titta närmare på..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Håll dig undan aktierna med högst direktavkastning då dessa kan ruva på obehagliga överraskningar. Det rådet ger utdelningsgurun..

3. Hernhag: Aktierna där dåliga nyheter väntar

Håll dig undan aktierna med högst direktavkastning då dessa kan ruva på obehagliga överraskningar. Det rådet ger utdelningsgurun Marcus Hernhag i veckans placeringskrönika. ✓Aktien med ”alarmerande hög..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. Vinnare & Förlorare - Afry stärks av köpråd

Stockholmsbörsen har som väntat inlett nedåt på måndagen.  Efter drygt 15 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,28 procent till 2 197,19. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,55 procent som..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Ekonom: Pengarna snart slut

”Nu börjar pengarna ta slut”, varnar nationalekonom apropå de ökade levnadskostnaderna för svenska hushåll. Ränte- och energikostnader sticker i väg, liksom matpriserna. Det märks nu alltmer hos pressade..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Dagens aktierekommendationer – Volvo med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 14 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Morgan Stanley..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. De billigaste aktierna på Stockholmsbörsen

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats Vilket bolag på OMXS30 har högst direktavkastning och lägst värdering inför hösten 2023? Vi summerar läget just nu. Aktiespararna har nu med..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 14 augusti finner vi bland annat..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Arbetstagarrepresentant i styrelsen i Saab säljer aktier för 0,2 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 14 augusti finner vi bland annat "Arbetstagarrepresentant i styrelsen i Saab säljer aktier för 0,2 miljoner kronor" och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Klurigt: Statsskulden för låg – kan skada ekonomin

Den svenska statsskulden får inte sjunka mer. Det skulle skada ekonomin, varnar Handelsbanken. Men det finns åtminstone två andra lösningar. Genom en låg statsskuld får staten både manöverutrymme genom att..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Räntan stiger – igen: Dubbelhöjning nalkas

Inflationssiffrorna fortsätter nagla sig fast på höga nivåer. Det gör att analytikerna är överens om att det blir en höjning av räntan med minst 0,25 procent på sitt nästa penningpolitiska möte, med risk..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Alla förlorade när kommunens lokaler blev privata

Härnösands kommunala fastigheter för skolor, äldreboenden och dagis såldes till privata ägare för 800 miljoner. Men pengarna är redan slut och hyran har höjts med 50 procent till över 100 miljoner per år...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Luften har gått ur Nibes värdering inför Q2-rapporten - Di

Värderingen på värmeteknikbolaget Nibe har gått ned i år efter ett kursfall på 20 procent sedan Q1-rapporten. För ovanlighetens skull ser förväntningarna inför torsdagens Q2-rapport ut att vara nedpressade,..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats Utdelningsinvesterare – se hit! Jag hade fel. Jag intalade mig, i alla..

13. Utdelningsinvesterare – se hit: ”Gjorde ett misstag”

Denna artikel framgår ursprungligen på Aktiespararnas webbplats Utdelningsinvesterare – se hit! Jag hade fel. Jag intalade mig, i alla fall undermedvetet, att jag minsann var annorlunda relativt alla andra som dels..

En nyhet från Unga aktiesparare som du kan ta del av här.

14. Bostadsaktier borde locka institutioner - Di

Institutioner med långa investeringshorisonter, såsom pensionsfonder, borde lockas av bostadsaktier skriver Di i en analys. De sju bostadsbolagen K-Fastigheter, John Mattson, Heba, Neobo, Trianon, K2A och Klarabo..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Fortsatt svag tysk värmepumpmarknad

Den tyska värmepumpmarknaden är fortsatt svag. Statistik från tyska BEG-programmet visar att ansökningarna under juli var ned med 88 procent jämfört med föregående år, skriver Ålandsbanken i en kommentar...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Heba

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt