Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Investmentbolagen med högst substansrabatt just nu – Och de som går starkast på börsen"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Investmentbolagen med högst substansrabatt just nu – Och de som går starkast på börsen" som skrevs av Börskollen eller "Embracerstudion Volition lägger ned" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Investmentbolagen med högst substansrabatt just nu – Och de som går starkast på börsen

Om man tycker att investering i enskilda aktier känns "läskig", men samtidigt upplever att fonder känns för brett och tråkigt kan investmentbolag vara ett perfekt alternativ. Här får du en portfölj av aktier som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, JM och Elekta. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer om de..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Gamingbolaget Embracer lägger ned sin studio Volition, en studio som ligger bakom bland annat Red Faction och Saints Row.  "I juni..

3. Embracerstudion Volition lägger ned

Gamingbolaget Embracer lägger ned sin studio Volition, en studio som ligger bakom bland annat Red Faction och Saints Row.  "I juni tillkännagav Embracer Group ett omstruktureringsprogram för att stärka Embracer och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Placera tipsar om 17 köpvärda aktier i september - comeback för Essity

I augusti föll Stockholmsbörsen 3,7 procent, och månadsresultatet var det sämsta sedan september i fjol. Även i USA var det svagt och S&P 500 tappade 1,8 procent. Inför september har Placera gjort flera byten på..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

5. Analys: Batljan-reträtt öppnar för köpläge

Köp Logistea, det är plötsligt klippläge efter Ilija Batljans sorti, skriver Di i en analys på fredagen. Den tidigare SBB-profilen Ilija Batljan gick till reträtt i Logistea. Hans överbelånade holdingbolag Ilija..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Dagens aktierekommendationer – Essity med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 1 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: JP Morgan..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Pareto dumpar surdegarna ur sin svenska portfölj, satsar på fastigheter inför september

Pareto Securities svenska aktieportfölj underpresterade mot jämförelseindex under juli. Portföljen backade -7,5 procent, att jämföra med -3,8 procent för index. Inför september görs tre förändringar. Pareto..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Pareto Securities månadsportfölj tappade 7,5% i augusti, jämfört med OMXSGI som föll 3,8%...

8. Pareto kastar ut Embracer och Hexatronic

Pareto Securities månadsportfölj tappade 7,5% i augusti, jämfört med OMXSGI som föll 3,8%...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Veckans 10 mest sedda börsklipp

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "Trading Direkt 230829 | Teknisk Analys och intervju med Mikael..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. Lista: Dagens insynsaffärer - Saltx Technologys operativa chef Lina Jorheden ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 1 september finner vi bland annat "Saltx Technologys operativa chef Lina Jorheden ökar sitt aktieinnehav" och "Powercells..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Vinnare & Förlorare - SAS lyfter tvåsiffrigt efter rapport

Stockholmsbörsen har inlett med en viss dragning nedåt på fredagsförmiddagen. Mot strömmen stiger SAS efter delårsrapporten som visade vinst. Senare i dag riktas blickarna mot USA och den viktiga..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Tre nya aktier in i Paretos septemberportfölj

Pareto har lagt till Awardit, Eastnine och Fabege i sin portfölj för september månad, som ersätter Embracer, Hexatronic och Xbrane. Det framgår av ett pressmeddelande...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

I valet av fonder vill du såklart hitta alternativen som ger bäst avkastning över tid – men vilka är de bästa fonderna och främsta..

13. Topplistor: Här är fonderna som presterar bäst just nu

I valet av fonder vill du såklart hitta alternativen som ger bäst avkastning över tid – men vilka är de bästa fonderna och främsta fondförvaltarna just nu enligt statistiken? Här hjälper vi dig att hitta dem!..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

14. Affärsvärlden landar i ett neutralt råd för SSAB

Ståltillverkaren SSAB satsar stort på att ställa om sin verksamhet mot fossilfrihet genom bland annat samarbetet Hybrit och avveckling och ersättning av masugnarna. Det skriver Affärsvärlden i en analys på..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Elpriset: "Allt har vänt till det bättre"

Trots problem med kärnkraften och att det tidvis varit vindstilla blev augusti en billig elmånad. Inför vintern pekar alla tecken nu åt rätt håll...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Awardit

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt