Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Miljonärerna köper Investor och SBB i börsfallet"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Miljonärerna köper Investor och SBB i börsfallet" som skrevs av Affärsvärlden eller "SEB: Inflationens effekter kommer att göra ont - Di" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Miljonärerna köper Investor och SBB i börsfallet

Den negativa börsutvecklingen har fortsatt i juni, men här är de aktier som trots allt har lockat Avanzas private banking-kunder under månaden...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

2. Lista: Dagens aktierekar 5 juli – Shopify med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: JP Morgan sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Det är svag sikt och inflationens effekter kommer att göra ont. Det säger SEB:s vd Johan Torgeby till Dagens industri, Di.  SEB-chefen..

3. SEB: Inflationens effekter kommer att göra ont - Di

Det är svag sikt och inflationens effekter kommer att göra ont. Det säger SEB:s vd Johan Torgeby till Dagens industri, Di.  SEB-chefen menar att det finns likheter med 90-talskrisen, men både bankerna och det..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Ilija Batljan fortsätter att sälja fastigheter

SBB, under ledning av grundaren och vd Ilja Batljan, fortsätter att sälja ut fastigheter. Under morgonen såldes en bostadsfastighet för 400 miljoner kronor...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

5. Trading Direkt: Riskhantering med Jonas Thulin, Erik Penser

Tobbe Rosén gjorde därefter teknisk analys på index, räntor, valutor, råvaror, 10 tittarönskemål samt SAS vars nyhetsflöde har varit i rampljuset i veckan. Aktier som nämndes i sändningen: SAS, SBB, Dustin...

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Tesla pausar fabriker i Tyskland och Kina i flera veckor

Tesla stoppar produktionen under flera veckor i sina fabriker i Shanghai, Kina och Berlin, Tyskland – samtidigt som vd:n Elon Musk sagt att bolaget förlorar miljarder. Elbilstillverkaren Tesla stänger enligt den..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Hög belåningsgrad och låga fastighetsavkastningar bakom Barclays sänkta riktkurser för svenska fastighetsbolag - Di

Barclays publicerade under måndagen en analys av den europeiska fastighetssektorn, där nordiska fastighetsbolag erhöll kritik. Storbanken sänkte de genomsnittliga riktkurserna för sektorn med 14 procent, och spår..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Swedbank: Tremånadersräntan 3,1 procent redan i år. ”Räntor på längre löptider planar ut”..

8. Swedbank: Tremånadersräntan 3,1 procent redan i år

Swedbank: Tremånadersräntan 3,1 procent redan i år. ”Räntor på längre löptider planar ut”..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. SBB säljer ytterligare fastigheter – ”I linje med bokfört värde”

SBB avyttrar bostadsfastigheten Gasugnen 24 i Örebro till Husherren till ett överenskommet fastighetsvärde om 400 Mkr. Fastigheten har en total uthyrbar area om 10 543 kvm varav 9 023 kvm utgörs av bostäder. Total..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

10. Vinnare & Förlorare - Dustin stiger på rapport

Stockholmsbörsen har som väntat inlett stigande på tisdagen. Positiva omvärldsbörser och stigande amerikanska börsterminer ger stöd till uppgången. Efter omkring en timmes handel var OMXS30-indexet upp 0,64..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Fortfarande bara halvvägs till botten enligt banken

Det vimlar av analyser och prognoser om vart börsen tar vägen. Till de mer pessimistiska bedömarna hör definitivt franska Société Général (SG) som bedömer att vi bara är halvvägs till botten. Banken har..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Riksbanken: Inflationen kan bli ännu högre i juni

"Vi får se riktigt hög inflation kommande halvår"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Ordföranden Fredrik Råsberg lämnar Ilija Batljan Invest, som ägs av Ilija Batljan och är huvudägare i fastighetsbolaget SBB...

13. Ordföranden i Ilija Batljans ägarbolag lämnar

Ordföranden Fredrik Råsberg lämnar Ilija Batljan Invest, som ägs av Ilija Batljan och är huvudägare i fastighetsbolaget SBB...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

14. Ikea öppnar igen i Ryssland för brandrea

Svenska möbeljätten Ikea återöppnar sin verksamhet i Ryssland för en brandrea innan man lämnar marknaden. Det skriver Reuters. Bolaget har meddelat att det med start i dag tisdag börjar sälja ut sitt lager genom..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Bank of England: Skaffa buffert för ”ekonomisk storm”

Bank of England varnar under torsdagen för att de ekonomiska framtidsutsikterna för Storbritannien och världen mörknat, skriver Reuters. Centralbanken uppmanar landets banker att öka sin buffert för att..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt