Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hög

Hög belåningsgrad och låga fastighetsavkastningar bakom Barclays sänkta riktkurser för svenska fastighetsbolag - Di

Barclays publicerade under måndagen en analys av den europeiska fastighetssektorn, där nordiska fastighetsbolag erhöll kritik. Storbanken sänkte de genomsnittliga riktkurserna för sektorn med 14 procent, och spår att intäkterna kommer minska med 27 procent under de kommande fem åren.

Banken skriver bland annat att bolag som inte har möjligt att återbetala förfallande obligationer kommer tvingas refinansieras till betydligt högre räntor, rapporterar Dagens Industri, som har tagit del av analysen.

De bolag med lägst hävstång bedöms tillhöra vinnarna framöver, samtidigt som de med högre belåningsgrad och låga fastighetsavkastningar är mest sårbara. Detta bedöms vara anledningen till varför de har en kritisk syn på bolagen i Norden.

Bland aktörerna som får kritik återfinns Wallenstam, Catena, Hufvudstaden och Fabege. Även Castellums riktkurs sänks, men banken är betydligt mer positivt ställd till bolaget då de bedöms ha en väl diversifierad portfölj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt