Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hög

Hög belåningsgrad och låga fastighetsavkastningar bakom Barclays sänkta riktkurser för svenska fastighetsbolag - Di

Barclays publicerade under måndagen en analys av den europeiska fastighetssektorn, där nordiska fastighetsbolag erhöll kritik. Storbanken sänkte de genomsnittliga riktkurserna för sektorn med 14 procent, och spår att intäkterna kommer minska med 27 procent under de kommande fem åren.

Banken skriver bland annat att bolag som inte har möjligt att återbetala förfallande obligationer kommer tvingas refinansieras till betydligt högre räntor, rapporterar Dagens Industri, som har tagit del av analysen.

De bolag med lägst hävstång bedöms tillhöra vinnarna framöver, samtidigt som de med högre belåningsgrad och låga fastighetsavkastningar är mest sårbara. Detta bedöms vara anledningen till varför de har en kritisk syn på bolagen i Norden.

Bland aktörerna som får kritik återfinns Wallenstam, Catena, Hufvudstaden och Fabege. Även Castellums riktkurs sänks, men banken är betydligt mer positivt ställd till bolaget då de bedöms ha en väl diversifierad portfölj.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Castellum

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.