Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Boliden, BioArctic och SHB på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Boliden, BioArctic och SHB på listan" som skrevs av Börskollen eller "Embracer rasar ner till nytt årslägsta – sänker helårsprognosen" av Finanstid – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Boliden, BioArctic och SHB på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fyra svenska, fyra norska, en dansk och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Efter rapportraset: 14 miljarder upp i rök för Lars Wingefors

Embracers VD Lars Wingefors har haft ett minst sagt tungt år på börsen...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Gamingbolaget Embracer redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Samtidigt var det justerade..

3. Embracer rasar ner till nytt årslägsta – sänker helårsprognosen

Gamingbolaget Embracer redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet. Samtidigt var det justerade rörelseresultatet något lägre än väntat och helårsprognosen sänks. Omsättningen för..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

4. Aktiechef: Här är det störst risk för slopad utdelning

Efter Dustin och Castellum - nu kommer fler bolag antingen minska eller slopa sin utdelning, tror Carnegies aktiechef Carl Hedberg...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Sparkontona där räntan betalas ut månadsvis

Ränta-på-ränta-effekten ger högre avkastning..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Systemair lyfter på affär

Stockholmsbörsen har som väntat inlett stigande på torsdagen. Systemair tillhör vinnarna efter beskedet om att luftkonditioneringsverksamhet säljs till Panasonic, medan Embracer och Catena Media faller på..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. SEB: Glöm nya bubblor - men börsen stiger närmaste året

Fjolårets bubblor på börsen kommer inte komma tillbaka...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Gamingbolaget Embracer redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet...

8. Embracer sänker prognosen och överväger särnoteringar

Gamingbolaget Embracer redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Dagens aktierekommendationer – Kambi och Nvidia med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 17 november. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Pareto..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. Kina och Xi återvänder och vänder sig från Putin mot Väst

President Xi Jinping och Kina återvänder till den internationella scenen efter pandemins isolering. Landet vill inte hänga med Putins Ryssland till ännu en isoleringscell. På G20-mötet i Bali är tecknen tydliga:..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Embracers tillväxt bättre än väntat - men sänker prognos

Vd:n: "Vi är glada att kunna presentera ännu ett stabilt kvartal för Embracer"..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

12. Kaffepriserna sjunker kraftigt på världsmarknaden – men inte i butiken: ”Pruta!”

På två månader har kaffepriserna i grossistledet sjunkit med ungefär 30 procent, samtidigt som fraktpriserna fortsätter neråt. Trots det är priserna i butiken inte nämnvärt lägre. Konsumtionsforskaren John..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

En svensk oljejätte misstänks fortfarande för folkrättsbrott mellan 1999 och 2003 i Sydsudan – 1219 akter finns i målet, som kan..

13. De får bakläxa i folkrättsmålet – svensk oljejätte får rätt

En svensk oljejätte misstänks fortfarande för folkrättsbrott mellan 1999 och 2003 i Sydsudan – 1219 akter finns i målet, som kan vara Sveriges största utredning. Folkrättsmålet mot Alexandre Schneiter och Ian..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Kaffet dyrt i butik trots prisras på råvaran

Världsmarknadspriset rasar men i svenska butiker är priset på kaffe trots det fortfarande extremt högt. Frågan är: Varför då? När Statistiska centralbyrån i veckan presenterade inflationen i Sverige för..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Michael Burry vittrar guldläge framöver

”Big Short”-investeraren Michael Burry vittrar guldläge framöver och tror på rally för ädelmetallen eftersom krypto rasar. Michael Burry är känd för att göra snabba klipp på börsen brukar inte uttala sig..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt