Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Swedbank, Volvo och SSAB på listan"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Swedbank, Volvo och SSAB på listan" som skrevs av Börskollen eller "Lista: 17 aktier som svenska banken tror mest på just nu" av Aktiespararna – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Swedbank, Volvo och SSAB på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fyra svenska, tre norska och tre danska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Embracer och Investor med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 24 januari. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Pareto Securities..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Portföljen med bankens favoritaktier - fokuserar på kvalité..

3. Lista: 17 aktier som svenska banken tror mest på just nu

Portföljen med bankens favoritaktier - fokuserar på kvalité..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

4. Analysföretaget: 15 mest undervärderade aktierna i Europa

Analysföretaget: 15 mest undervärderade aktierna i Europa. Två svenska verkstadsbolag kvalar in på listan..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Folkaktien en plågsam värdefälla

Analytikern om populära aktien: "Svårt att se ljusglimtar i närtid"..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

6. Vinnare & Förlorare - Flera sänkta rekommendationer

Stockholmsbörsen har inlett tisdagssessionen oregelbundet med en dragning nedåt på tisdagen.  Efter cirka 10 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,28 procent till 2 218,41. Indexet har under dagen rört sig inom..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Populära aktien har backat sju dagar i rad - här är förklaringen

Stabila aktien är minus nästan 10% på en vecka - här är förklaringen..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Handelsbanken kommer med flera sänkta rekommendationer inom samma sektor..

8. Banken väljer att slakta sektorn  - flera bolag tappar på börsen

Handelsbanken kommer med flera sänkta rekommendationer inom samma sektor..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

9. Morgan Stanley-chefen: Investerare går i fällan igen

Morgan Stanleys investeringschef Mike Wilson säger att 2023 ser ut att sluta precis som förra året, där investerare åter igen går i fällan och begår samma misstag.  Mike Wilson är en känd pessimist och har..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

10. Musk kunde sålt Spacex-aktier för att finansiera utköp av Tesla 2018

Elon Musk hade kunnat sälja aktier i sitt rymdbolag Spacex för att köpa ut Tesla från börsen 2018. Det uppgav han vid ett vittnesmål i en federal domstol, rapporterar CNBC. Musks har stämts av investerare för..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Smart Eye spikar villkor för nyemissionen - rejäl rabatt

Teknikbolaget Smart Eye genomför den tidigare kommunicerade nyemissionen om 324 miljoner kronor. Det sker med en rejäl rabatt mot gårdagens stängningskurs vid 44,80 kronor.  Villkoren är 4:7, innebärande att sju..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Bolaget redovisar rekordsiffror - aktien stiger 8%

Ståltillverkaren redovisar höga intäkter för det fjärde kvartalet..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Elon Musk har ännu en gång vittnat inför en domstol i San Francisco, USA, för att försvara ett Twitterinlägg från 2018 då han skrev..

13. Musk: Priset på Teslaaktien var inte ett skämt

Elon Musk har ännu en gång vittnat inför en domstol i San Francisco, USA, för att försvara ett Twitterinlägg från 2018 då han skrev om att köpa ut Tesla från börsen i New York...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Aktievärdering: En guide till att utvärdera bolagets värde

Aktievärdering kan verka svårt, men det är en viktig del av att investera i aktier. Det går inte bara ut på att se om en aktie är dyr eller billig, utan det handlar om att förstå bolagets värde och hur det kan..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

15. Lista: Dagens insynsaffärer - Swedbank Robur flaggar upp i Wihlborgs

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 24 januari finner vi bland annat "Swedbank Robur flaggar upp i Wihlborgs" och "Styrelseledamot i Filo Mining minskar sitt..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Filo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.