Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "SBB möblerar om i skulderna"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "SBB möblerar om i skulderna" som skrevs av Realtid eller "Skandia: Många pensionssparar fel" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. SBB möblerar om i skulderna

Fastighetsbolaget SBB meddelar att bolaget har swappat (omvandlat) sin US Private Placement (\u0022USPP\u0022) om 100 miljoner dollar till euro...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – SATS och B3 Consulting med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 22 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Jefferies höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

3. Skandia: Många pensionssparar fel

"Bostaden är inget pensionskapital"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. Castellum: Starkt nu men tuffare snart

Stockholmsbörsens största kontorsfastighetsbolag handlas med nästan 50% rabatt...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

5. Di ser positivt på bankaktierna - läge att chansa

Högre räntenetto och god volymtillväxt var ljuspunkterna i bankrapporterna och medvinden väntas fortsätta under resten av året. Det skriver Dagens industri i en analys av banksektorn. Högre kostnader gjorde det..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Stora städer lockar inte tillbaka sina kontorsanställda

Stora städer lockar inte tillbaka sina kontorsanställda..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

7. SBB blankas mest – igen

Återigen har det blankats mest i SBB.  Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Bolag Procent, denna vecka Förra veckan SBB 15 15,4 Electrolux..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

8. Köp Skanska och Nokia

Köp Skanska och Nokia. Men sälj Stillfront..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

9. Lista: Dagens insynsaffärer - Intellegos vd köper fler aktier

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 22 juli finner vi bland annat "Intellegos vd köper fler aktier" och "Viaplay Groups finanschef säljer aktier för drygt 0,4..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

10. En månad – sedan kan EU stänga kranen till Ungern

EU-kommissionen ger Ungern ”en sista månad” på sig att agera för att trygga oberoende och tillförlitlighet kring rättsväsendet och upphandlingar. Annars kan EU stoppa stora utbetalningar. En lång konflikt..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Tankfartyg med gödsel från Ryssland på väg mot USA

Ett tankfartyg som fraktar flytande gödsel från Ryssland är på väg att anlända till USA, enligt fartygsspårningsdata de senaste dagarna. President Joe Biden har inte svartlistat ryska jordbruksråvaror, ej heller..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Vinnare & Förlorare - Cint stiger kraftigt efter kvartalsrapport

Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag nedåt. Cint Group stiger rejält efter att ha lämnat en kvartalsrapport med ökad omsättning för det andra kvartalet.  Efter 26 minuters handel var OMXS30-indexet..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Ryssland och Ukraina kommer under fredagen skriva under ett avtal om att tillåta transporter av spannmål och gödningsmedel genom Svarta..

13. Ryssland och Ukraina har ingått avtal om spannmålsexport

Ryssland och Ukraina kommer under fredagen skriva under ett avtal om att tillåta transporter av spannmål och gödningsmedel genom Svarta havet. Det skriver TT som hänvisar till det turkiska presidentkansliet.  Enligt..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Fastighetsmiljardären hade ett blomstrande 2021

Vinsten för fastighetsmiljardären Erik Selins privata fastighetsgrupp blev högre 2021 än de tre senaste årsvinsterna tillsammans. Dagens Industri berättar med hänvisning till årsredovisningen om rekordåret för..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Magdalena Andersson kom billigt undan

Notan för staten för pandemistöden till företag blev inte alls så hög som väntat – Magdalena Andersson kom billigt undan. Magdalena Andersson (S) – i dag Sveriges statsminister – var finansminister när..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt