Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "SBB vinsttappar – kan tvingas splittra bolaget"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "SBB vinsttappar – kan tvingas splittra bolaget" som skrevs av SVD Näringsliv eller "Vinnare & Förlorare - SBB klättrar efter besked om utdelning av bostadsverksamheten" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. SBB vinsttappar – kan tvingas splittra bolaget

SBB redovisar en förlust före skatt för det tredje kvartalet. Samtidigt avslöjar fastighetsbolaget att man överväger att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostäder...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

2. Mäklarchefen säljer bank och köper fastigheter - tror starkt på SBB

Mäklarchefen Oskar Ekman på Penser Bank satsar på utdelningsbolag i år - men väljer hellre Evolution än Volvo...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen backar i den inledande handeln på torsdagen. Nyhetsflödet är intensivt med närmare 100 svenska bolag som rapporterar..

3. Vinnare & Förlorare - SBB klättrar efter besked om utdelning av bostadsverksamheten

Stockholmsbörsen backar i den inledande handeln på torsdagen. Nyhetsflödet är intensivt med närmare 100 svenska bolag som rapporterar under dagen. Efter cirka 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,44 procent..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Norden topp 10: Trendstarka köpkandidater – Hexatronic, Flex LNG och TORM på listan

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av två svenska, sex norska och två danska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Dagens aktierekommendationer – Embracer och Norwegian Air Shuttle med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 27 oktober. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Pareto Securities..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Lista: Så billiga och dyra är investmentbolagen - VNV och Latour sticker ut

Lista: Så billiga och dyra är investmentbolagen - VNV och Latour sticker ut. Många investmentbolag handlas till rabatt...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

7. SBB har ett par år på sig för att lösa situationen - Affärsvärlden

Fastighetsbolaget SBB:s vd Ilija Batljan försöker trolla fram nya värden. Upp ur SBB-hatten kommer ett bostadsbolag som ska knoppas av och delas ut till ägarna. Det hela kan vara ett trick som låter Ilija Batljan..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Årets inflationsekonomi har slagit tufft mot teleoperatörerna...

8. Tele2: Inflationsoffer

Årets inflationsekonomi har slagit tufft mot teleoperatörerna...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Värdet på fastigheterna faller - men SBB kan ge "minst oförändrad utdelning"

Värdet på fastigheterna faller - men SBB kan ge "minst oförändrad utdelning". SBB kan behålla den nuvarande utdelningen till aktieägarna - minst...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

10. Världens bästa strateg: Björnmarknaden snart slut

Han har utsetts till världens bästa strateg, och är känd som en börsskeptiker. Men snart vänder marknaden, enligt Morgan Stanleys Mike Wilson. Morgan Stanleys Mike Wilson, rankades som den bästa strategen på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Volvo föll hårt på börsen

En räntehöjning av Europeiska centralbanken och stark tillväxt i USA gav inget utslag på Stockholmsbörsen, där det breda OMXS-indexet backade 0,3 procent på torsdagen. Stor förlorare i rapportfloden var..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Snart slut på diesel – Europa drabbas

Delar av Europa har snart slut på diesel. Stopp för import från Ryssland och strejker på raffinaderier i Frankrike gör att det råder brist på kontinenten. Enligt vd:n för det spanska oljeraffinaderiet Repsol SA..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

13. Glädjeskutt på Hongkongbörsen

Glädjeskutt på Hongkongbörsen. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. ”Skulle behöva spotta ur oss en bandvagn per dag”

Land efter land i Europa satsar mer på försvaret – och hos Hägglunds i Örnsköldsvik rullar beställningarna på bandvagnar och stridsfordon in. Men forskare varnar för att försvarsindustrin inte kan hantera..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. El-besvikelsen i södra Sverige: ”Kan inte vara allt”

I somras gick Moderaterna till val med löftet att, i stil med andra länder i Europa som Storbritannien, Spanien och Norge, införa ett högkostnadsskydd för elräkningen i Sverige. Men nu blev det inte så. ”Om det..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt