Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - SBB klättrar efter besked om utdelning av bostadsverksamheten

Stockholmsbörsen backar i den inledande handeln på torsdagen. Nyhetsflödet är intensivt med närmare 100 svenska bolag som rapporterar under dagen.

Efter cirka 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,44 procent till 1 961,42. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,52 procent som lägst och -0,09 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,55 procent.

Fastighetsbolaget SBB klättrar efter besked om utdelning av bostadsverksamheten, som ska noteras som ett eget bolag på First North.

I rapportfloden får Essity, Swedbank och Evolutions rapporter ett positivt mottagande, medan Hexagon, Volvo Cars, Sweco och Coor faller på sina rapporter.

AktieKursförändringKommentar
SBB6,5%Planerar dela ut bostadsverksamheten till aktieägarna
Essity5,1%Justerat ebita-resultat i linje med förväntningarna
Ovzon2,2%Fick en order värd 2,9 miljoner dollar
Swedbank1,3%Rapporten var genomgående bättre än väntat
Evolution0,9%Rapporten slog förväntningarna
Hexagon-2,5%Justerat rörelseresultat var bättre än konsensus
Volvo Cars-4,9%Nettoresultatet blev betydligt sämre än förväntat
Sweco-9,1%Resultat missade ett uppnå förväntningarna
Coor-13,2%Tydlig resultatförsämring till följd av den höga inflationen


http://media.finwire.com/media/FWM007D5A0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt