Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Svenska företag vinnare på Bidenpaket"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Svenska företag vinnare på Bidenpaket"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Svenska företag vinnare på Bidenpaket" som skrevs av Dagens PS eller "Vinnare & Förlorare - Viaplay faller efter rekommendation från Jefferies" av Finwire / Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Svenska företag vinnare på Bidenpaket

Demokraterna med president Joe Biden i spetsen har fått grönt ljus för sitt klimatpaket och det gynnar svenska företag. Det här slår Business Swedens regionchef Tobias Glitterstam fast i en Di-intervju. ”Det är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Trading Direkt: Veckans viktigaste med makrochefen

Gäst: Mikael Sandbladh, Makrochef Nyhetsbyrån Direkt Teknisk analys med Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Bitcoin, Guld, Silver, Koppar, Olja, Sun4Energy, Sandviken, DNO, Media and Games..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen inleder dagen sidledes. Viapaly sjunker efter att Jefferies inlett bevakning med rekommendationen behåll och riktkursen..

3. Vinnare & Förlorare - Viaplay faller efter rekommendation från Jefferies

Stockholmsbörsen inleder dagen sidledes. Viapaly sjunker efter att Jefferies inlett bevakning med rekommendationen behåll och riktkursen 340 kronor. Efter 18 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,21 procent till 2..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

4. Lista: Dagens insynsaffärer - Närstående till chefsjurist i Orrön Energy köper aktier för drygt 0,3 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 9 augusti finner vi bland annat "Närstående till chefsjurist i Orrön Energy köper aktier för drygt 0,3 miljoner kronor"..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

5. Köpare drar sig ur köp av spannmål från ukrainska spannmålsfartyget

Det första ukrainska spannmålsfartyget som lämnade hamnen i Odessa med 26 000 ton majs har stött på problem då köparen vägrar ta emot leveransen. Det skriver CNN och hänvisar till Ukrainas ambassad i Libanon...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Dagens aktierekommendationer – Solar och Brdr. Hartmann med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 9 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: UBS sänker Sanofi..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Ryska flygplan slaktas för att rädda flygindustrin

Ryssland har enligt källor till Reuters börjat demontera flygplan för att plocka reservdelar till andra plan och hålla flygindustrin i gång. Sanktionerna för invasionen och kriget i Ukraina hindrar..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Aktierna i börsens stora kommersiella fastighetsbolag har haft en stark sommar. Men osäkerheten på marknaden är stor: ”Ingen vet..

8. Fastighetsaktier vänder upp: ”Ett räntespel styr”

Aktierna i börsens stora kommersiella fastighetsbolag har haft en stark sommar. Men osäkerheten på marknaden är stor: ”Ingen vet egentligen vad en fastighet bör kosta i dag,” säger Handelsbankens analytiker..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

9. Carl Armfelt ser köplägen i tillväxtbolag, lyfter fram fem aktier - Di

Tin Fonders förvaltare Carl Armfelt ser ett trendbrott i de hårt kurspressade tillväxtbolagen och lyfter i en intervju med Dagens industri fram fem aktier där han ser köplägen.  Tekniksektorn har haft en tuff..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Surt hela dagen på Stockholmsbörsen

I skrivande stund, klockan 14.20, är Stockholmsbörsen ner med 1,84 procent (OMXSPI) respektive 1,57 procent (OMXS30). Det har varit en dyster handelsdag på Stockholmsbörsen och på storbolagsindexet är det bara..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Polen hotar EU: ”Vi använder alla vapen”

EU ska passa sig för att pressa Polen. Landets nationalistiska konservativa styre kommer att använda alla vapen som står till buds, och avsätta hela kommissionen om så krävs. EU bör inte försöka tvinga Polen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Inflationen kan ha nått kulmen

I juni var inflationen i både Sverige och USA högre än väntat. I veckan kommer nya siffror för juli. – Det skulle vara välkommet om momentum i USA lugnar ned sig, säger Torbjörn Isaksson på Nordea...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Statistiska Centralbyrån ger varje år ut statistik över löner i Sverige, statistiken visar vilka yrken som betalar bäst och vilka som..

13. Yrkena där du tjänar allra bäst och allra sämst

Statistiska Centralbyrån ger varje år ut statistik över löner i Sverige, statistiken visar vilka yrken som betalar bäst och vilka som betalar sämst. Enligt Statistiska Centralbyråns statistik är det chefer inom..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Helt avgörande för batteri-branschen – kan klassas som giftig

Forskning tyder på att litium hämmar fosterutvecklingen. Nu vill EU agera...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

15. Reaktion i svenska gamingbolag på Nvidias vinstvarning överdriven enligt analytiker - Di

Amerikanska chipjätten Nvidia vinstvarnade och flaggade för lägre intäkter inom gaming-segmentet under måndagen, vilket fick gamingbolagen Paradox och Embracer att falla tungt. Tappen är dock överdrivna, anser..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Brdr. Hartmann

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt