Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Reaktion

Reaktion i svenska gamingbolag på Nvidias vinstvarning överdriven enligt analytiker - Di

Amerikanska chipjätten Nvidia vinstvarnade och flaggade för lägre intäkter inom gaming-segmentet under måndagen, vilket fick gamingbolagen Paradox och Embracer att falla tungt. Tappen är dock överdrivna, anser Redeyes analyschef Tomas Otterbeck. Det skriver Dagens industri.

Otterbeck tycker inte för stora växlar kring tillkännagivandet bör dras, och pekar på att sektorkollegan AMD nyligen kom med sin rapport som visade på bra siffror och en relativt positiv guidning.

Han menar också att Nvidias verksamhet är lite mer inflationskänslig, och tror inte att aktörer inom branschen kommer påverkas nämnvärt av chipjättens siffror. Enligt Otterbeck skulle det dock kunna vara ett tecken på att spelandet minskat något, men han spår inga större effekter för de svenska företagens aktiekurser.

Analytikern tror istället att det kan vara andra faktorer som låg bakom fallen, bland annat att investerare letar efter anledningar att sälja när börsen befinner sig i en björnmarknad.

”Nu kom en sådan anledning och uppenbarligen var det många som tryckte på säljknappen. Men jag tycker att det var en överreaktion”, säger Tomas Otterbeck.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt