Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Utdelningsexperten Marcus Hernhag listar 10 aktier för portföljen framåt hösten - Di"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Utdelningsexperten Marcus Hernhag listar 10 aktier för portföljen framåt hösten - Di" som skrevs av Finwire / Börskollen eller "Lista: Dagens aktierekar 7 juli – Alimak med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Utdelningsexperten Marcus Hernhag listar 10 aktier för portföljen framåt hösten - Di

Efter den tuffa inledningen av året för aktiemarknaden spår nu utdelningsexperten Marcus Hernhag att det finns fina köplägen framåt hösten. I en intervju med Dagens Industri lyfter han fram tio aktier för..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

2. Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av fem svenska, två danska danska och tre norska aktier. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 7 juli. Några av de..

3. Lista: Dagens aktierekar 7 juli – Alimak med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 7 juli. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Berenberg sänker Rio..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Ytterligare en rysk Gazprom-chef funnen död

Intrigen tätnar kring den ryska gasjätten Gazprom när ännu en anställd inom det statligt kontrollerade bolaget hittats död i en simbassäng med en skottskada i huvudet, rapporterar Fortune.  Att arbeta i statligt..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. Ryssland varnar: ”Ett hot mot mänskligheten”

Alla försök från västmakterna att straffa Ryssland för kriget i Ukraina utgör ”ett hot mot mänskligheten”, varnar Dmitrij Medvedev. Den tidigare ryske presidenten Dmitrij Medvedev anser att det bara är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Börsräven: ”Snart dags för stimulanser igen”

Miljardären och fastighetskungen Sven-Olof Johansson tror att räntehöjningarna snart blåser över och att det då är ”dags för stimulanser igen”. Det säger Sven-Olof Johansson till SvD, och han har fått..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Rysk tjänsteman hotar med att återta Alaska från USA

Ryske politikern Vjatjeslav Volodin hotade i veckan USA för deras sätt att frysa ryska tillgångar och sade att Ryssland en dag kan komma "återta" Alaska. Det rapporterar Associated Press.  Volodin sade att Alaska..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Amerikanska investmentbanken Goldman Sachs varnar för tre faktorer som kan skapa en allvarlig recession i USA, Storbritannien och Kanada...

8. Goldman Sachs varnar: Dessa tre saker kan orsaka allvarlig recession

Amerikanska investmentbanken Goldman Sachs varnar för tre faktorer som kan skapa en allvarlig recession i USA, Storbritannien och Kanada...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Vecka 27: De mest blankade aktierna i Sverige – SBB fortsatt i topp

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner på 0,1 procent av kapitalet eller mer. Nedan presenteras de bolag där blankningspositionerna utgör störst andel av det emitterade..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

10. Här är SHB:s sektorfavoriter

Nio aktier på bankens Fokuslista..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Börsen upp över två procent

Börsen upp över två procent. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Lista: Dagens insynsaffärer 7 juli - Media and Games Invests vd Remco Westermann ökar sitt aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 12 maj finner vi bland annat "Media and Games Invests vd Remco Westermann ökar sitt aktieinnehav" och "Capital Group flaggar..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj säger att de tunga vapen som landet fått av västmakterna nu börjar få effekt på slagfältet..

13. Zelenskyj: Tunga vapen från väst börjar få effekt

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj säger att de tunga vapen som landet fått av västmakterna nu börjar få effekt på slagfältet – men vill fortfarande ha bättre luftförsvarssystem, rapporterar Wall Street..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Lavrov har ankommit till G20-toppmötet på Bali

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har anlänt till Bali för G20-mötet i Indonesien idag och imorgon, skriver norska NRK. Även utrikesministrarna för USA och Kina, Anthony Blinken respektive Wang Yi, kommer att..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Här är de senaste aktierekommendationerna – Goldman Sachs höjer för fyra banker

Här är samtliga nya aktierekommendationer torsdagen den 7/7 – Goldman Sachs höjer för fyra banker Barclays sänker riktkursen för Alfa Laval till 280 kronor (325), upprepar jämvikt Barclays..

En nyhet från Finanstid som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alfa Laval

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt