Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Utdelningsexperten

Utdelningsexperten Marcus Hernhag listar 10 aktier för portföljen framåt hösten - Di

Efter den tuffa inledningen av året för aktiemarknaden spår nu utdelningsexperten Marcus Hernhag att det finns fina köplägen framåt hösten. I en intervju med Dagens Industri lyfter han fram tio aktier för portföljen framöver.

Årets nedgång på närmare cirka 30 procent har förvånat Hernhag, men han menar samtidigt att trenden fortsatt är negativ. Han ger inte mycket för historiken om att juli varit en stark börsmånad, utan tycker försiktighet bör vara på sin plats vid en fallande trend.

Proffset tycker dock investerare bör fortsätta lita på aktier som tillgångsslag, och favoriserar kvalitetsbolag. Han ser även köpläge inom fastighetssektorn, som gått ännu sämre än breda index första halvåret. Här bedöms Corem vara köpvärd.

Även läkemedelsbolagen ses som attraktiva och Hernhag tipsar om Astra Zeneca och Johnson & Johnson. Övriga bolag han tycker ser intressanta ut är Axfood, Hexagon, AAK, Nibe, BTS, Volatis och Softronic.

"Månadssparar man nu och under resten av året och väntar fem år så har man säkert gjort en bra deal. Köp de stabilaste och bästa bolagen och vänta några år – det är ett säkert framgångsrecept”, förklarar experten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AAK

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.