Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lista:

Lista: Börsveckans köp- och säljrekommendationer

Börsveckan har i sin senaste utgåva utfärdat köpråd för två bolag, Ework och Mentice, medan fem andra företag får rådet att avvakta. Konsultmäklaren Ework har visat en robust historik med god aktieägarvärde, och medicinteknikbolaget Mentice ser ut att vara på väg mot vinst. För Surgical Science, Stille, Devyser, Gaming Innovation Group och Ferronordic råder tidningen till försiktighet.

Ework och Mentice - två starka kandidater

Ework har haft en stark tillväxt under 2022, och även om tillväxten nu saktar in anser Börsveckan att detta endast är ett mindre avbrott. Därför ger tidningen köpråd för bolaget.

Mentice, ett medicinteknikbolag, har tidigare visat på förlust på rörelsenivå under tre av de senaste fem åren, inklusive 2022. Men nu tyder tecknen på att bolaget är på väg mot vinst, vilket leder till att Börsveckan uppgraderar sin tidigare avvaktande hållning till ett köpråd.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avvakta råder för fem bolag

Surgical Science, ett bolag som tillverkar kirurgisimulatorer, har sett en imponerande tillväxtresa. Men på grund av höga förväntningar råder Börsveckan till avvaktan.

Medicinteknikbolaget Stille och diagnostikbolaget Devyser har båda hög tillväxt och lönsamhet, men Börsveckan anser att det kan vara svårt att uppnå mer värde från den befintliga höga nivån och råder därför till avvaktan.

Gaming Innovation, ett igamingbolag, har genomgått förändringar under senare år och dess satsningar verkar ha varit framgångsrika. Trots detta råder Börsveckan till avvaktan på grund av bolagets höga skuldsättning och värdering.

Ferronordic, en återförsäljare av lastvagnar och anläggningsmaskiner, ökar sin risknivå genom att köpa ett amerikanskt bolag och samtidigt se en minskning i sin verksamhet i Tyskland. På grund av denna höjda risknivå nedgraderar Börsveckan sitt råd till avvakta.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Devyser Diagnostics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.