Lista: Börsveckans köp- och säljrekommendationer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Lista: Börsveckans köp- och säljrekommendationer

Lista:

Börsveckan har i sin senaste utgåva utfärdat köpråd för två bolag, Ework och Mentice, medan fem andra företag får rådet att avvakta. Konsultmäklaren Ework har visat en robust historik med god aktieägarvärde, och medicinteknikbolaget Mentice ser ut att vara på väg mot vinst. För Surgical Science, Stille, Devyser, Gaming Innovation Group och Ferronordic råder tidningen till försiktighet.

Ework och Mentice - två starka kandidater

Ework har haft en stark tillväxt under 2022, och även om tillväxten nu saktar in anser Börsveckan att detta endast är ett mindre avbrott. Därför ger tidningen köpråd för bolaget.

Mentice, ett medicinteknikbolag, har tidigare visat på förlust på rörelsenivå under tre av de senaste fem åren, inklusive 2022. Men nu tyder tecknen på att bolaget är på väg mot vinst, vilket leder till att Börsveckan uppgraderar sin tidigare avvaktande hållning till ett köpråd.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avvakta råder för fem bolag

Surgical Science, ett bolag som tillverkar kirurgisimulatorer, har sett en imponerande tillväxtresa. Men på grund av höga förväntningar råder Börsveckan till avvaktan.

Medicinteknikbolaget Stille och diagnostikbolaget Devyser har båda hög tillväxt och lönsamhet, men Börsveckan anser att det kan vara svårt att uppnå mer värde från den befintliga höga nivån och råder därför till avvaktan.

Gaming Innovation, ett igamingbolag, har genomgått förändringar under senare år och dess satsningar verkar ha varit framgångsrika. Trots detta råder Börsveckan till avvaktan på grund av bolagets höga skuldsättning och värdering.

Ferronordic, en återförsäljare av lastvagnar och anläggningsmaskiner, ökar sin risknivå genom att köpa ett amerikanskt bolag och samtidigt se en minskning i sin verksamhet i Tyskland. På grund av denna höjda risknivå nedgraderar Börsveckan sitt råd till avvakta.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Devyser Diagnostics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt