Nordea väntas leverera starkt kvartal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nordea väntas leverera starkt kvartal

Nordea

Dagens Industri ger i en nyligen publicerad bankanalys insikter om varför det är extra spännande att följa Nordea denna rapportperiod. Aktien har inte stigit inför rapporten trots att analytiker blivit alltmer positiva. Nordea är först ut bland bankerna att rapportera och förväntningarna är höga.

  • Kepler Cheuvreux har nyligen höjt sin rekommendation för Nordea till köp från behåll, med en riktkurs på 151 kronor.
  • Även DNB och Handelsbanken har höjt sina riktkurser för Nordea.

Det är värt att notera att Nordeas aktie inte har stigit inför rapporten, trots att analytikerna blivit mer positiva inför rapporten. Detta är anmärkningsvärt eftersom det oftast är en ökning i aktiekursen som signalerar förväntningar om en stark rapport.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Förväntningar inför rapporten

I sin analys pekar Dagens Industri på att det finns en "inofficiell" förväntan på att Nordea kommer att leverera ett starkt kvartal. Denna förväntan baseras på att både Kepler Cheuvreux, DNB och Handelsbanken har höjt sina riktkurser för Nordea nyligen.

Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga och återkomma med uppdateringar. Nordea är först ut att rapportera och släpper sin rapport imorgon, torsdagen den 18 april.

Börskollen om Nordea Bank

Nordea Bank är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NDA SE på Large Cap. Nordea Bank verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 68791 st ägare hos Avanza samt 5059 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nordea bedriver bankverksamhet. Idag erbjuder banken ett brett utbud av finansiella tjänster, inriktade mot både privat- och företagskunder, inkluderat traditionell kapitalförvaltning, lånefinansiering och pensionssparande. Utöver erbjuds även rådgivning och trygghetsförsäkring, samt valutahantering. Nordea innehar störst verksamhet inom Norden och Baltikum. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nordea Bank, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt