Norsk miljardär blir ny storägare i bostadsutvecklaren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norsk miljardär blir ny storägare i bostadsutvecklaren

Norsk

Bostadsutvecklaren Bonava har fått en ny betydande ägare. Den norska redarprofilen och miljardären Frederik Mohn har köpt 4,2 procent av kapitalet i företaget, vilket gör honom till den sjätte största ägaren, enligt Dagens industri.

  • Frederik Mohn, norsk miljardär och redarprofil, har köpt 4,2 procent av kapitalet i Bonava.
  • Mohn är nu den sjätte största ägaren i Bonava.

Uppgifterna om Mohns investering i Bonava kommer från ägardatabasen Holdings. Mohn är ingen nykomling inom bostadsutvecklingssektorn. Han har tidigare figurerat som ägare i bostadsutvecklaren JM.

Mohns engagemang i fastighetssektorn

Mohns inträde i Bonava är en fortsättning på hans engagemang inom fastighetssektorn. Hans intresse för bostadsutveckling och fastighetsinvesteringar är välkänt och nu utvidgar han sin portfölj med ytterligare ett svenskt bolag.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Vad betyder det för Bonava?

För Bonava innebär Mohns investering en stabil och erfaren aktör på ägarsidan, vilket kan bidra till förtroende för företagets framtida utveckling. Med sin gedigna erfarenhet och kunskap inom sektorn kan Mohn spela en viktig roll i Bonavas fortsatta tillväxt.

Vi på Börskollen kommer fortsätta följa utvecklingen och rapportera om eventuella förändringar på ägarsidan.

Börskollen om Bonava

Bonava är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BONAV B på Mid Cap. Bonava verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 9561 st ägare hos Avanza samt 2106 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bonava är verksamma inom fastighetsbranschen. Störst specialisering återfinns inom bostadsutveckling, där verksamheten drivs återfinns inom norra Europa via egna ingenjörer, arkitekter och designers. Bolaget avser att vara delaktiga i hela värdekedjan, från förvärv av mark till försäljning, produktion och kundservice. Bonava kom till som ett självständigt bolag under 2016, med tidigare rötter inom NCC. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bonava, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bonava

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt