Oordning i Teqnion kan leda till än lägre kurs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oordning i Teqnion kan leda till än lägre kurs

Oordning

Enligt Affärsvärlden finns det tecken på oordning i företaget Teqnion, vilket kan leda till fallande aktiepriser. Styrelseavhopp, frekventa byte av finanschef och ifrågasatt aktiehandel av nyckelpersoner kan indikera problem i företaget.

  • Affärsvärlden förutser en nedsida på 17 procent i Teqnions aktie på ett par års sikt.
  • Teqnion handlas för närvarande till en värdering på 23 gånger företagsvärdet i relation till ebita-resultatet, vilket är i linje med välrenommerade förvärvsföretag som Lifco, Addtech eller Indutrade.
  • Affärsvärlden rekommenderar att sälja aktien på grund av de rådande förhållandena.

Teqnion, som är en storförvärvare inom teknikbranschen, har nyligen sett en rad av oroande tecken. Styrelsemedlemmar har valt att kliva av, och företaget har frekvent bytt finanschef, vilket kan tyda på interna problem. Dessutom har det uppdagats att nyckelpersoner inom företaget har handlat aktier på ett sätt som inte ses som passande.

Aktiens framtid osäker

Trots den höga värderingen av företaget, förutser Affärsvärlden en nedsida på 17 procent i aktien på ett par års sikt. Med tanke på den aktuella värderingen av företaget i relation till ebita-resultatet, som ligger i nivå med välrenommerade förvärvsföretag som Lifco, Addtech eller Indutrade, kan detta vara ett starkt tecken på att nuvarande värdering inte är hållbar.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens rekommendation: Sälj

Med tanke på de nuvarande problemen och den eventuella framtida nedgången i aktiepriset, råder Affärsvärlden investerare att sälja aktien. "Vi lockas dock inte av aktien på de här nivåerna och rådet blir att sälja Teqnion", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Om Teqnion

Teqnion är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 4033st ägare hos Avanza samt 929st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Teqnion är en industrikoncern. Koncernen drivs utifrån flertalet dotterbolag och bolaget investerar inom en rad olika branscher, huvudsakligen inom den industriella sektorn. Visionen är att driva investeringar på den internationella marknaden, samt förvärva och vidareutveckla tillväxtbolag med tiden. Inom koncernen återfinns bolag som Air Target, Cellab Nordia, samt Eloflex.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Addtech

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt