Så går Telias försök att sälja TV4 – till storförlust
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Så går Telias försök att sälja TV4 – till storförlust

Så

Telia är i en process att sälja sin medieverksamhet, inklusive TV4, men försäljningen står stilla på grund av oenighet om priset. Enligt uppgifter till Affärsvärlden är det bara Egmont och Bonnier som fortfarande är intresserade, medan Schibsted dragit sig ur eller tagit en paus i sina planer.

  • Telia köpte TV4 från Bonnier för nästan 10 miljarder kronor 2019, men nu anses samma verksamhet vara värd mellan 3-4 miljarder kronor, enligt köparna.
  • Företaget värderar sina medieaktiver till 8,8 miljarder kronor, vilket innebär att ett försäljningspris som är för lågt skulle skapa betydande problem både ekonomiskt och prestigemässigt.

Prisdispyt stör försäljningen

TV4 köptes av Telia från Bonnier för nästan 10 miljarder kronor 2019. Nu anses samma verksamhet vara värd mellan 3-4 miljarder kronor enligt potentiella köpare. Trots detta värderar Telia sin medieverksamhet till 8,8 miljarder kronor. Skillnaden i värdering har skapat ett hinder för försäljningen, eftersom ett för lågt försäljningspris skulle medföra stora ekonomiska och prestigemässiga förluster för Telia.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Schibsteds tillbakadragande

Schibsted, som tidigare var intresserade av affären, har dragit sig ur eller minskat sina ansträngningar. Detta kan bero på deras förlust i Viaplay och pågående arbete med att implementera en ny företagsstruktur. Ingen av de berörda parterna har valt att kommentera situationen.

Vi på Börskollen kommer fortsätta att följa utvecklingen kring Telias försäljning av sin medieverksamhet och rapportera om eventuella framsteg eller förändringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Telia Company

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt