Spänt inför räntebesked i USA – Stockholmsbörsen föll
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spänt inför räntebesked i USA – Stockholmsbörsen föll

Spänt

Storbolagen ser blandade resultat i dagsläget. Fastighetsbolaget SBB och läkemedelsföretaget Astra Zeneca har uppvisat positiva siffror, medan molntjänstföretaget Sinch och låskoncernen Assa Abloy har sett en nedgång. Samtidigt håller marknader både i Europa och USA andan inför det kommande beskedet från den amerikanska centralbanken om eventuell räntesänkning.

Uppgångar och nedgångar bland storbolagen

Det är blandade resultat bland storbolagen. SBB, ett fastighetsbolag, gick bäst med en uppgång på 4,9 procent. Läkemedelsbolaget Astra Zeneca följde efter med en ökning på 1,6 procent, och Swedbank såg en mindre uppgång på 0,9 procent.

Å andra sidan led molntjänstbolaget Sinch en nedgång på 2,4 procent, följt av låskoncernen Assa Abloy som backade med 2 procent. Bilsäkerhetsföretaget Autoliv upplevde också en nedgång på 1,7 procent.

Detta rapporterar gp.se om.

Marknaderna väntar besked från Amerikanska centralbanken

Vid stängning pekade de stora börserna i Europa åt olika håll. Londonbörsen uppvisade en svag uppgång, medan Paris och Frankfurtbörsen visade svaga nedgångar.

Både i Europa och USA väntar man med spänning på det kommande beskedet från den amerikanska centralbanken. Frågan är om räntorna kommer att behållas på samma nivå som nu, mellan 5,25 till 5,5 procent, eller om det kommer att bli en räntesänkning.

Under tiden har Kantar Prospera presenterat sin undersökning av inflationsförväntningarna i Sverige. Enligt KPI-måttet förväntas inflationen landa på 3,4 procent inom ett år, jämfört med 4,6 procent i septembermätningen. På två års sikt förväntas inflationen sjunka till 2,4 procent, jämfört med 2,9 procent i förra mätningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Assa Abloy

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.