Spänt inför räntebesked i USA – Stockholmsbörsen föll
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spänt inför räntebesked i USA – Stockholmsbörsen föll

Spänt

Storbolagen ser blandade resultat i dagsläget. Fastighetsbolaget SBB och läkemedelsföretaget Astra Zeneca har uppvisat positiva siffror, medan molntjänstföretaget Sinch och låskoncernen Assa Abloy har sett en nedgång. Samtidigt håller marknader både i Europa och USA andan inför det kommande beskedet från den amerikanska centralbanken om eventuell räntesänkning.

Uppgångar och nedgångar bland storbolagen

Det är blandade resultat bland storbolagen. SBB, ett fastighetsbolag, gick bäst med en uppgång på 4,9 procent. Läkemedelsbolaget Astra Zeneca följde efter med en ökning på 1,6 procent, och Swedbank såg en mindre uppgång på 0,9 procent.

Å andra sidan led molntjänstbolaget Sinch en nedgång på 2,4 procent, följt av låskoncernen Assa Abloy som backade med 2 procent. Bilsäkerhetsföretaget Autoliv upplevde också en nedgång på 1,7 procent.

Detta rapporterar gp.se om.

Marknaderna väntar besked från Amerikanska centralbanken

Vid stängning pekade de stora börserna i Europa åt olika håll. Londonbörsen uppvisade en svag uppgång, medan Paris och Frankfurtbörsen visade svaga nedgångar.

Både i Europa och USA väntar man med spänning på det kommande beskedet från den amerikanska centralbanken. Frågan är om räntorna kommer att behållas på samma nivå som nu, mellan 5,25 till 5,5 procent, eller om det kommer att bli en räntesänkning.

Under tiden har Kantar Prospera presenterat sin undersökning av inflationsförväntningarna i Sverige. Enligt KPI-måttet förväntas inflationen landa på 3,4 procent inom ett år, jämfört med 4,6 procent i septembermätningen. På två års sikt förväntas inflationen sjunka till 2,4 procent, jämfört med 2,9 procent i förra mätningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Assa Abloy

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt