Stiltjen över – nu ökar noteringsviljan på Stockholmsbörsen igen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Stiltjen över – nu ökar noteringsviljan på Stockholmsbörsen igen

Stiltjen

Efter en lång period av stagnation visar noteringsmarknaden tecken på ökad aktivitet efter en lång period av stagnation. Nu kommer flera rapporter om ökad noteringsvilja och om nya bolag som planerar börsintroduktioner.

  • Danske Bank ser ökad aktivitet inom börsintroduktioner och företagsförvärv.
  • Flera nya bolag noteras på både Nasdaq Stockholm och First North.
  • Strategiska rekryteringar från SEB stärker Danske Banks företagsdivision.

Danske Bank växlar upp med strategiska rekryteringar

Danske Bank ser en ökad aktivitet på noterings- och förvärvsmarknaden, rapporterar Dagens Industri. Därför har banken nyligen förstärkt sin företagsdivision genom att rekrytera Carl Rosenius från SEB, som nu blir Sverigechef för Corporate Finance.

Joacim Nässén, Sverigechef för storbolagssegmentet, säger att banken märker en ökad aktivitet på företagsmarknaden. De jobbar med bolag som lade påtänkta börsnoteringar åt sidan under konjunkturnedgången, men som nu kommit igång med sina planer igen.

"Efter flera långsamma år märker vi en ökad aktivitet på företagsmarknaden. Bland annat jobbar vi med bolag som återigen planerar börsnoteringar efter konjunkturnedgången", säger han.

Tecken på ökad aktivitet för nyintroduktioner

Också Nordnetbloggen ser tecken på ökad aktivitet inom nyintroduktioner. Under maj och juni noterades flera nya bolag, bland annat Karnell, Webrock och Garpco. Den positiva börsutvecklingen sedan november föregående år har bidragit till det ökade intresset.

Karnell, som noterades på Nasdaq Stockholm, har haft en framgångsrik kursutveckling. Teckningskursen fastställdes till 30 kronor per aktie och aktien stängde på 42 kronor första handelsdagen, en uppgång på 40 procent. Aktien har fortsatt stiga och handlades den 4 juni till 58,50 kronor.

Ytterligare noteringar på gång

Fler noteringar är planerade framöver. Nanoecho ska noteras på First North den 28 juni, och fastighetsbolaget Prisma Properties planerar en notering på Nasdaq Stockholm. Den ökade aktiviteten på noteringsmarknaden ger en positiv signal om framtida ekonomisk tillväxt och investeringsmöjligheter.

Sammanfattningsvis visar rapporterna från både Danske Bank och Nordnetbloggen tecken på en återhämtning och ökad aktivitet inom noterings- och företagsmarknaden, vilket kan indikera en starkare ekonomisk utveckling framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Danske Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt