Stockholmsbörsen ned på fredagen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Stockholmsbörsen ned på fredagen

Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen handlades ned i linje med övriga Europa på fredagen. Vid 12.20-tiden var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 1,1 procent till nivån 2.189. Aktier för 4,9 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

KPIF-inflationen över förväntan

Statistik från SCB visade under morgonen att KPIF-inflationen uppgick till 4,0 procent i september. Väntat var 3,7 procent, enligt Infronts sammanställning av analytikerestimat.

Essity och Tele2 uppåt

Starkast inom OMXS30 var Essity med en uppgång på 1,1 procent. Danske Bank har på fredagen upprepat sin köprekommendation på aktien, men med en riktkurs som justerats ned från 300 till 290 kronor. I toppen återfanns även Tele2 som handlades upp 1,0 procent.

Nya vd:n för Telia

Sektorkollegan Telia har utsett Patrik Hofbauer till ny vd när Allison Kirkby lämnar bolaget vid månadsskiftet januari/februari nästa år. Patrik Hofbauer är i dag vd för Svenska Spel och har tidigare bland annat varit Sverigechef på Telenor. Telia-aktien var ned 0,4 procent.

Nedgång för SBB och Nibe

Tyngst i storbolagsindexet gick det för fastighetsbolaget SBB som backade 5,6 procent, följt av värmepumpstillverkaren Nibe som var ned 2,9 procent.

Ras för Renewcells aktie

Utanför storbolagsindexet kollapsade textilåtervinningsbolaget Renewcells aktie. Bolaget meddelade på torsdagskvällen att ebitda-resultatet för det tredje kvartalet preliminärt väntas uppgå till -60 miljoner kronor. Aktien rasade över 60 procent.

Förtroende minskar för Hansa Biopharma

Hansa Biopharma var ned cirka 16 procent efter att investmentbanken Bryan Garnier sänkt sin rekommendation i två steg, till sälj från tidigare köp. Sänkningen kommer efter att bolaget under torsdagen meddelat en försening av en studie, vilket fick aktien att backa nära 30 procent. Även SEB har sänkt rekommendationen för Hansa, men till behåll från köp.

Paradox och Cint upp efter rekommendationer

Efter stängning på torsdagen rapporterade Dagens Industri att DNB Markets höjt sin rekommendation för Paradox till köp från behåll samtidigt som riktkursen skruvades ned till 290 från 300 kronor. Paradox handlades upp 2,4 procent. Cint steg 6,5 procent efter att Carnegie höjt sin rekommendation för aktien till köp från behåll. Riktkursen höjdes till 16 från 14 kronor.

Källa: Privata affärer

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cint Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt