SBB vinnare på svag börs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

SBB vinnare på svag börs

SBB

Stockholmsbörsen backade i tisdagens eftermiddagshandel efter en stillsam inledning. Breda OMXS-index gick ned 0,4 procent och storbolagsindexet OMXS30 stängde på minus 0,5 procent.

Handelsdagen präglades fram till lunchtid av små indexrörelser, och bland storbolagen var utvecklingen blandad. Bäst gick räntekänsliga aktier som fastighetsbolaget SBB och molntjänstföretaget Sinch, som steg 11,0 respektive 3,8 procent.

I botten på OMXS30 återfanns läkemedelsjätten Astra Zeneca, ned 2,4 procent, och nätkasinobolaget Evolution som backade 1,9 procent.

Utanför OMXS30 lyfte nummerpresentatörstjänsten Truecaller 3,9 procent på beskedet att bolaget planerar återköp av aktier, i vilken omfattning är dock inte fastlagt.

Dagens kursraket var dock läkemedelsbolaget Calliditas som rusade över 78 procent efter att ett japanskt konglomerat, Asahi Kasei, lagt ett bud på företaget där Calliditas värderas till 11,2 miljarder kronor.

Utvecklingen på de ledande Europabörserna liknade den i Stockholm. Index i Frankfurt, London och Paris backade mellan en halv och en procent.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Autoliv

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt