Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Swedbank

Swedbank - Inför rapporten imorgon

Swedbank släpper imorgon den 26 oktober sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser, data för blankningar och insynstransaktioner och mycket mer.

Om Swedbank inför rapporten

Bolaget verkar inom Finans & Fastighet-sektorn. Per idag den 25 oktober har bolaget 93853 ägare på Avanza och 17807 ägare hos Nordnet. Swedbank är listat i Sverige på Large Cap.

Kursutveckling

Estimat inför rapporten

Inför rapporten finns det följande estimat att ta del av. Relationen mellan estimat och utfall brukar vara en viktig del i hur aktien reagerar på rapportutfallet så se till att ha en god bild över förväntningarna på rapporten.

DatumEstimat
24 okt10 estimat inför Swedbanks rapportLäs mer
23 oktSwedbank väntas redovisa 10 594 miljoner kronor i rörelseresultat - BloombergLäs mer

Estimat från användarna på Pinpoint estimates

Senaste nyheterna om Swedbank

Nuvarande blankning i Swedbank

Aktuell nivå av blankning kan vara bra att ha i bakhuvudet, då en snabb och kraftigt positivt rörelse för aktien i samband med rapporten mycket väl kan tvinga blankarna att täcka sina korta positioner, vilket brukar förstärka rörelsen på uppsidan (en så kallad "short squeeze".)

Senaste riktkurserna

Nedan kan du ta del av de senaste rekommendationerna och rikskurserna från diverse analyshus och banker. En stark rapport tenderar ofta att efterföljas av uppjusterade riktkurser vilket kan driva på kursen ytterligare (och vice versa).

DatumRekommendation och kommentar
17 oktJefferies sänker Swedbank till behåll (köp), riktkurs 204 kronor (242) - Reuters (R)
17 oktJefferies sänker riktkursen för Swedbank till 204 kronor (242), upprepar köp - Reuters
10 oktDeutsche Bank höjer Swedbank till köp (behåll), riktkurs 260 kronor (247)
10 oktBNP Paribas Exane höjer riktkursen för Swedbank till 259 kronor (251), upprepar neutral
6 oktDNB höjer riktkursen för Swedbank till 287 kronor (280), upprepar köp

Senaste insynstransaktionerna

Här kan du se hur insiders har valt att agera i aktien inför rapporten.

DatumTypAnmälningsskyldigSumma
21 julFörvärvRolf Marquardt190 487 SEK
19 julFörvärvBiörn Riese445 795 SEK
18 julAvyttringRoger Ingemar Ljung50 605 SEK
26 majFörvärvHelena Liljedahl251 775 SEK
19 majFörvärvBaven AB846 000 SEK
15 majFörvärvEckis Holding AB4 172 000 SEK
17 febTilldelningMikael Björknert0 SEK
16 febTilldelningCharlotte Lovén0 SEK
16 febFörvärvLars-Erik Danielsson138 149 SEK
16 febTilldelningCamilla Linder0 SEK
15 febTilldelningÅke Skoglund0 SEK
15 febTilldelningAnders Ekedahl0 SEK
15 febTilldelningRoger Ingemar Ljung0 SEK
7 febFörvärvAnnika Maria Creutzer101 025 SEK
1 febFörvärvBiljana Pehrsson1 020 000 SEK

Verksamhetsbeskrivning

Swedbank bedriver bankverksamhet. Banken erbjuder ett brett utbud av traditionella finansiella tjänster inom kapitalförvaltning och lånefinansering, med störst verksamhet inom Norden och Baltikum. Kunderna består av privata aktörer samt medelstora- och stora företagskunder runtom hemmamarknaderna. Swedbank gick tidigare under namnet Sparbanken och har idag sitt huvudkontor i Sundbyberg.

Läs mer om Swedbank

Klicka dig gärna vidare till vår bolagssida för Swedbank för att ta del av mer aktuell information!

Tips: Vi kan också rekommendera att ladda ner vår populära app där du kan skapa en bevakning för bolaget och då automatiskt få pushnotis vid rapportsläpp men även efterföljande nyheter som uppdaterade analyser, riktkursrevideringar, insynstransaktioner och mycket mer – dessutom helt gratis!

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Swedbank

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedbank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.