Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lista:

Lista: Bästa banken att vara kund hos

Vilken bank bör du välja 2023? Vi presenterar här resultaten från Svenskt Kvalitetsindex senaste bankrapport. Dessa rapporter rangordnar de banker som har högst kundnöjdhet, både generellt och inom specifika områden som bolån, privatlån, sparande och företagsbank.

Urvalet av banker kan vara överväldigande för många. Hur ska man kunna avgränsa urvalet och välja rätt bank? Svaret på denna fråga beror på flera faktorer, till exempel om du har bolån, planerar att spara och investera, ta privatlån eller om du driver ett företag.

Bankvalet baserat på individuella behov

Varje person har sina specifika behov när det kommer till banktjänster. Den bank som är bäst för en person kanske inte alls passar en annan person. Det är här som mätningar från Svenskt Kvalitetsindex kommer till stor hjälp. Utifrån dessa mätningar kan kunderna ge sin syn på bankerna i Sverige och betygsätta hur nöjda de är med sin bank.

Missa inte: Sparkonto med över 4% ränta

Fördelar med att byta bank

Att byta bank kan innebära flera fördelar, särskilt om du är missnöjd med din nuvarande bank. Om du till exempel har ett bolån och din nuvarande bank inte går med på att sänka räntan, kan du spara pengar genom att byta till en bank som erbjuder bättre villkor.

En annan orsak till att byta bank kan vara att en annan bank erbjuder bättre sparränta eller har fonder som matchar dina intressen. Tekniska aspekter blir också allt viktigare, kanske uppfyller din nuvarande bank inte alla dina tekniska önskemål. Det kan handla om problem med bankens app eller hemsida, eller att du saknar vissa digitala tjänster som mobilbetalning eller liknande.

Bästa banken för privatpersoner

Detta är en kategori där kunderna får ge betyg på hur nöjda de är med banken i allmänhet, utan fokus på specifika saker som till exempel bolån eller sparande. Här kammar Länsförsäkringar bank hem första platsen

Missa inte: Bästa bolåneräntan just nu

Bank Betyg
Länsförsäkringar Bank 73,6
Skandia 71,2
Skandia 73
ICA Banken 70,9
Handelsbanken 67,7
Övriga banker 66,9
Danske Bank 65,0
SEB 64,5
Swedbank 63,9
Nordea 62,8

Bästa banken för företagare

Här följer listan över bästa banken för företag, enligt SKI. Återigen placerar sig Sparbankerna i topp, med 72,3 poäng för att följas av Handelsbanken som också ligger strax ovanför 70-strecket, med 70,1 poäng.

Bank Betyg
Sparbankerna 72,3
Handelsbanken 70,1
SEB 67,5
Övriga banker 67,3
Länsförsäkringar Bank 66,9
Swedbank 66,8
Danske Bank 66,6
Nordea 66,1

Dags att byta bank? Så gör du

Det är relativt enkelt att byta bank eller att skaffa en till bank. Gör en lista över vilka saker du vill flytta från din nuvarande bank och meddela nya banken, till exempel:

  • Bolån och privatlån (lösa eller flytta med)
  • Konton
  • Autogiron
  • Stående överföringar
  • Sparande

Du kan även behöva kontoutdrag från den gamla banken. Tänk på att ge dina nya kontouppgifter till arbetsgivare, Försäkringskassan och liknande. Kontrollera alla dina abonnemang så att du har rätt kortuppgifter och att autogiron följer med. Om du har bundna lån kostar det att lösa dessa i förtid.

För att ta del av en större jämförelse av banker hittar du vår guide här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Danske Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.