Swedbank justerar portföljen: Ökar i Essity och minskar i Handelsbanken
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Swedbank justerar portföljen: Ökar i Essity och minskar i Handelsbanken

Swedbank

Swedbank har genomfört en viktjustering i sin Fokusportfölj utan att göra några byten. Bankens strategi innebär att 2 procentenheter flyttas från Handelsbanken till Essity. Beslutet grundar sig på den starka rapport som Essity redovisade för första kvartalet.

  • Swedbank ökar vikten i Essity med 2 procentenheter.
  • Handelsbankens vikt minskas till följd av en svag kvartalsrapport.
  • Fokusportföljen baseras på bankens tematiska aktiestrategi och fundamentala analys.

Essitys starka utveckling

Swedbank har valt att öka vikten i Essity efter bolagets starka rapport för det första kvartalet. Banken ser positivt på Essity, särskilt efter den kursrekyl som bolaget genomgått de senaste veckorna. "Vår vy i Essity är fortsatt positiv och efter den rekyl som varit under de senaste veckorna ser vi det nu således som ett bra tillfälle att öka upp vikten i detta alltjämt attraktivt värderade bolag", skriver banken.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Handelsbanken undervärderad men möter motvind

Handelsbanken, som också ingår i Swedbanks Fokusportfölj, har mött utmaningar efter en svag rapport för det första kvartalet. Trots detta ser Swedbank långsiktigt positivt på banken och anser att aktien är fundamentalt undervärderad. "Efter dess svaga rapport för det första kvartalet ser vi dock att den negativa sentimentförändring som skett kan leda till ett något lägre investerarintresse under de kommande kvartalen framöver," kommenterar Swedbank.

Swedbank Fokusportfölj är en fokuserad och diversifierad svensk basportfölj som bygger på bankens tematiska aktiestrategi och Kepler Cheuvreux´s fundamentala bolagsanalys. Portföljen består normalt av 15 till 18 aktier och placeringshorisonten är 3-6 månader.

Vi på Börskollen följer kontinuerligt uppdateringar i Swedbanks Fokusportfölj och andra viktiga portföljer för att ge våra läsare insikter om marknadens rörelser och investeringsmöjligheter.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedbank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt