Tidningen pekar ut: 17 mest köpvärda aktierna just nu – nytt innehav tar plats
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tidningen pekar ut: 17 mest köpvärda aktierna just nu – nytt innehav tar plats

Tidningen

Placera gör endast mindre justeringar i sin aktielista inför maj månad trots en något svagare börs under april. Den mest anmärkningsvärda förändringen är tillägget av Electrolux, som anses gå in i ett intressant skede med ledningsförändringar och potentiella strukturaffärer. Här är tidningens 17 mest köpvärda aktier för månaden!

  • Placera lägger till Electrolux på sin aktielista inför maj.
  • Även om börsen var något svagare i april, betraktar Placera detta mer som en paus efter en betydande uppgång under vintern.
  • En majoritet av storbolagen på Stockholmsbörsen har överträffat vinstprognoserna, vilket ger en övergripande positiv bild.

Tar in Electrolux i köplistan

Enligt Placera är den svagare börsen i april inte ett skrämmande trendbrott, utan snarare en naturlig paus efter den betydande uppgången under vintern. Detta innebär att man inte gör några stora förändringar i sin aktielista inför maj. Den enda stora förändringen är att Electrolux nu inkluderas, i takt med att företaget går in i ett intressant skede med ledningsförändringar och potentiella strukturaffärer på horisonten.

Motiveringen lyder;

"Vitvarujätten har jobbat i uppförsbacke länge nu och det syns både i aktiekursen och i en värdering som är väldigt låg ifall sakernas tillstånd skulle börja normaliseras. Med byten på både ordförande- och vd-posten och en pågående översyn av strukturen kan återstoden av 2024 bli händelserik, samtidigt som marknaden bör närma sig en botten och på sikt få draghjälp av lägre räntor och en bättre bostadsmarknad. Riskfyllt men spännande."

Amerikanska räntor och rapportperioden dominerar

Under april dominerades finansnyhetsflödet av den amerikanska räntan och den pågående rapportperioden. Trots att nedgångarna för S&P500 och Nasdaq var betydande, slutade Stockholm mer blygsamt 0,6 procent ned. Om man justerar för de avskilda utdelningarna skulle index faktiskt vara knappt på plus, förklarar man.

Majoriteten av storbolagen överträffar vinstprognoserna

Bland storbolagen på Stockholmsbörsen har nästan två tredjedelar överträffat vinstprognoserna, vilket ger en övergripande positiv bild. I USA har 77 procent av bolagen i det breda indexet S&P500 överträffat vinstprognoserna, vilket är högre än i Sverige och även något högre än normalt.

"Färre bolag än vanligt har däremot slagit försäljningsprognoserna i USA, 60 procent har gjort det, och det är alltså bra lönsamhetsnivåer som främst ligger bakom vinstöverraskningarna och inte högre intäkterna – en bild som även gäller i Sverige", förklarar man.

Läs även: Lista: Rapportperiodens vinnare och förlorare bland storbolagen

Placeras lista: 17 mest köpvärda aktierna i maj

Placeras lista över köpvärda aktier ska inte ses som en sammansatt portfölj utan som inspiration och som förslag på aktier som skulle kunna ingå i en individuell portfölj.

Bolag
HEXOLP B
OX2
Rejlers B
Dustin Group
Securitas B
Loomis
Scandi Standard
Salesforce
Thermo Fisher Scientific
Veolia Environnement S.A.
Vinci SA
Match Group
RugVista Group
Skanska B
DSV
Exor N.V.

Källa: Placera

Vid Börskollen ser vi fram emot att följa utvecklingen för Electrolux och de övriga innehaven på listan.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Electrolux

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt