Veckans analyser: Nyheter och insikter från börsnoterade bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Veckans analyser: Nyheter och insikter från börsnoterade bolag

Veckans

Den senaste veckan har bjudit på en rad intressanta analyser och uppdateringar från flera börsnoterade bolag. Från kliniska framsteg inom medicinsk forskning till strategiska förvärv och finansiella prognoser, här är en sammanfattning av de viktigaste händelserna.

  • Cereno Scientific avslutar rekryteringen för sin fas II-studie och doserar första patienten i en ny studie.
  • Bioarctic får godkännande i USA för Eli Lillys Kisunla (Donanemab).
  • Cibus fortsätter sin förvärvsdrivna tillväxt trots kostnader för tidiga obligationsinlösen.

Cereno Scientific rapporterar kliniska framsteg

Cereno Scientific har gjort betydande framsteg inom sina två mest avancerade kliniska program. För CS1, som undersöks som en potentiell behandling för pulmonell arteriell hypertension, har rekryteringen till fas II-studien avslutats, och dataanalyser kan nu börja. De preliminära resultaten förväntas publiceras under tredje kvartalet 2024, vilket kan bli en viktig milstolpe för företaget. För CS014 har Cereno bekräftat att den första deltagaren har doserats, efter att ha fått klartecken från Europeiska läkemedelsmyndigheten för att starta studien. CS014 har visat lovande resultat i prekliniska studier som en ny behandling för trombosprevention utan ökad blödningsrisk. Initiala data förväntas i mitten av 2025. Läs mer på Edison.

Bioarctic får godkännande för Donanemab i USA

Redeye rapporterar att Eli Lillys Donanemab, kommersiellt känt som Kisunla, har fått fullt godkännande i USA. Priset är satt till 32 000 USD per år, något högre än Leqembi som är prissatt till 26 500 USD per år. Det återstår att se hur Kisunla kommer att hanteras i praktiken jämfört med Leqembi, särskilt med tanke på säkerhetsprofilen och eventuell framtida subkutan formulering. Läs mer på Redeye.

Cibus fortsätter sin förvärvsdrivna tillväxt

Cibus har inför sin Q2 2024-rapport inkluderat förvärvet av sex fastigheter, vilket annonserades i slutet av maj. Trots kostnader för tidiga obligationsinlösen och personalrelaterade optioner, förväntas Cibus fortsätta sin förvärvsdrivna tillväxt. Företaget har emitterat tre nya obligationer på totalt cirka 190 miljoner EUR och löst in de flesta av sina gamla obligationer. Cibus planerar att fortsätta med mindre förvärv med befintliga medel, medan större förvärv kan kräva en kapitalanskaffning. Läs mer på Nordea.

Förhandsgranskningar och finansiella uppdateringar

Redeye har delat sina förhandsgranskningar av BONESUPPORTs och Sedana Medicals Q2 2024-resultat, som är planerade att publiceras den 11 respektive 23 juli. Railcare har säkrat tillgång till framtidssäkrade lok genom en innovativ affär, och CLS har justerat sina prognoser efter en nyligen genomförd nyemission och ökat fokus på neurokirurgi. För mer information, läs vidare på Börskollen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Cereno Scientific

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt